InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • To je andělení!

    neděle 5.5 14:30 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Pohádková neděle pro děti.

  • Výlet k pramenům řeky Volyňky

    neděle 5.5 7:20 - Volyně – sraz na vlakovém nádraží

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na zastupitelstvu v Sezimově Ústí řešili situaci v Měxusu

 Autor: Eva výborná

    Autor: Eva výborná

SEZIMOVO ÚSTÍ – Zastupitelé Sezimova Ústí se sešli na svém jednání ve středu 11. března. Velká zasedací síň se zaplnila, lidé seděli i na chodbě. Oproti původnímu programu přibyly na projednání dva body. Jedním z nich byla situace v Městském středisku kultury a sportu. „Situací v Městském středisku kultury a sportu se zabýváme na městské radě od září loňského roku. Dostaly se k nám informace, že v Měxusu údajně dochází k šikaně některých pracovníků. Snažili jsme se situaci pochopit, udělat objektivní závěr, najít co nejspravedlivější řešení. Zvolili jsme nezávislého auditora, ten neshledal na pracovišti šikanu. Zaznamenal možná nepříliš dobré vztahy na pracovišti. Dal doporučení,“ uvedl starosta Martin Doležal.

 

„Domnívali jsme se, že situace se uklidnila. Proto nás překvapilo, když na úřad přišel dopis manželů Soni a Luďka Zykových. V pátek 6. března odpoledne jsem ho dostal na stůl. V pondělí 9. března jsme požádali ředitelku městského střediska Romanu Krůčkovou, aby se také vyjádřila. Chtěli jsme téma projednávat na tomto zastupitelstvu," dodal starosta Martin Doležal.

„Audit se v městském středisku uskutečnil v listopadu loňského roku. Na začátku prosince vydala městská rada stanovisko, aby ředitelka Romana Krůčková uskutečnila bilaterální rozhovory s jednotlivými zaměstnanci," uvedl v diskuzi k tomuto bodu na jednání již bývalý zaměstnanec Měxusu Josef Musil, který dostal 31. prosince výpověď. Také zmínil, že během zbývajících dvou měsíců, v lednu a únoru, kdy ještě byl zaměstnancem, ředitelka vyvíjela tlak na Soňu Zykovou.

„Zaměstnancem střediska jsem byl od podzimu 2017. S paní ředitelkou jsme měli dobré vztahy. Tato kauza začala náhodně na jaře loňského roku, když jsem našel naši spolupracovnici Evu Polanskou v nedobrém psychickém rozpoložení. Postěžovala si, že je ředitelkou šikanovaná. Chtěl jsem jen, aby se Romana Krůčková k Evě Polanské chovala lépe," uvedl ve svém pojednání Josef Musil.

Zastupitelstvo uložilo městské radě, aby přijala opatření k uklidnění situace.

Diskuse k článku - 20 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • JIŘÍ RIKI ŘEHÁČEK 

    Reagovat

     

    Diskutující prominou, ale napadá mě staré rčení o Božích mlýnech… To, že vše není, jak má být se táhne už od počátku její vlády. Bylo to tehdy politické rozhodnutí a už tehdy tzv. výběrové řízení bylo doslova fraškou. Ještě dnes mě mrzí, že jsem při něm vykonával nevhodné a nežádoucí křoví. Přitom se do výběrového řízení přihlásili lidé, kteří v kultuře pracovali několik let a byli i tací, co řídili obdobné zařízení. To je však historie…
    O narušených vztazích se veřejně vědělo (jenom ne tam, kde by mělo), protože taková častá obměna lidí je zarážející. Ukazuje, že něco není v pořádku.
    Věřím, že Sezimoústečtí končelé tentokrát budou mít šťastnější ruku. Budou preferovat nejen pestrý program (za vlády paní ředitelky zvýšili značně finanční prostředky – ty snad ponechají, a tak se možná bude moci dělat i více), ale také dobré pracovní vztahy.
    Nechci si přilévat svou polívčičku, dnes jsem spokojený důchodce a celou dobu mě to mrzelo, že to tahle dopadlo. Sezimoústečtí by si zasloužili, aby MěXus fungoval a byl v něm dobrý a pracovitý kolektiv pro celé město...

    Vloženo 28.4.2020 20:05:07

  • Hanka 

    Reagovat

     

    Nezdá se vám náhodou, že v Sezimáku je daleko lepší a pestřejší nabídka kultury než v Táboře? Tak to asi vede Měxus dobře. Jestli někomu nevyhovuje pracovní styl ředitelky, nemusí tam být a jak říkáte, určitě se uchytne jinde a za lepší peníze, tak o co tedy jde? Je vidět, že tam dost pracovníků funguje dlouhodobě, tak tam asi tak drastické poměry nebudou. Odcházejí jednotlivci a i tam je třeba se kouknout, jestli jsou to opravdu dříči a problém není spíš v nich.

    Vloženo 15.3.2020 08:11:56

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Tak paní Krůčková nastoupila a vyhodila polovinu lidí, kteří tam pracovali. Když ji nepochlebujete, tak jdete

    Vloženo 14.3.2020 10:19:00

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      A protože se evidentně nikde jinde pořádně nechytli, žere je to ještě dneska a pomáhají v tomhle honu na čarodějnice. Asi to opravdu zas takoví pracanti nebyli.

      Vloženo 14.3.2020 16:13:48

      • Petr 

        Reagovat

         

        Co to je za blábol anonymní čtenáři - všichni, kteří byli odejiti si výrazně polepšili a hlavně se nemusí potýkat s podrazy a intrikami těch, kteří (které) zrovna jedou na vlně

        Vloženo 14.3.2020 21:46:00

    • Jan Svačina 

      Reagovat

       

      Větší zájem veřejnosti o kulturu v Sez. Ústí byl způsoben také zavřením Divadla v Táboře a dlouhodobou absencí Fr. Doubka v Plané nad Luž. Výkony odboru kultury obvykle vůbec nic nevypovídají o pracovním stylu a lidských vztazích na pracovišti. Jednici s psychopatickými rysy dokáží pracovníky rozeštvat všude, obvykle si zajistí z hlediska pracovně-právního bezúhonnost, snad proto vyzněl audit prázdno.

      Vloženo 23.4.2020 22:46:30

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Promítači Zyková, Zyka a Musil chtějí Krůčkovou za každou cenu Krůčkovu pokořit. Když umí pustit film, tak to klidně můžou řídit :). Nezaství se před ničím. Kulturní Sezimovo Ústí skončilo.

    Vloženo 13.3.2020 07:58:40

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Doufejme, že rada udělá krůček ke zlepšení situace.

    Vloženo 12.3.2020 12:05:03

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace