Hlavní obsah

Nejrychlejší střídání v historii? Kouč stáhl mladíka už po 24 sekundách od úvodního hvizdu

Medias/Praha

Splněný sen v podobě startu za první tým svého klubu se proměnil v černou můru. Trenér Kluže Dan Petrescu v utkání rumunské ligy stáhl osmnáctiletého debutujícího fotbalistu Razvana Ficu ze hřiště už po 24 vteřinách hry. Co ho k bizarnímu kroku vedlo?

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Fotbalista Kluže Constantin Paun-Alexandru a trenér Dan Petrescu v utkání Evropské ligy. Ilustrační foto

Článek

Ani se nedotkl míče a už musel ze hřiště. Osmnáctiletý mladík ve službách rumunské Kluže Razvan Fica se v 2. nadstavbovém kole na hřišti Gazu Metan příliš neohřál. Kouč Petrescu za něj zkušenějšího Paun-Alexandrua do hry poslal už po 24 vteřinách od úvodního hvizdu.

Podle pravidel rumunské soutěže musí v základní jedenáctce nastoupit minimálně dva domácí fotbalisté ve věku do 21 let. „K tomuto tahu mě přinutilo to pravidlo," omlouval své rozhodnutí po utkání Petrescu a připustil, že je z toho sám v rozpacích.

„Takovýto způsob debutu není dobrý pro toho kluka stejně jako pro fotbal. Na lavičce mám ale spoustu drahých hráčů a je pro mě těžké je nechat sedět," dodal bývalý obránce Chelsea. Jeho krok vyvolal vlnu kritiky. Prezident soutěže Petrescuovo jednání označil za obcházení pravidel soutěže.

Reklama

Související témata: