Frk rozhodl o vítězství nad Ottawou, Kubalík vstřelil 30. branku v nováčkovské sezoně

Útočník Martin Frk rozhodl v NHL gólem v 56. minutě o výhře Los Angeles 3:2 v Ottawě. Další český hokejista Dominik Kubalík třicátou brankou ve své nováčkovské sezoně zpečetil vítězství Chicaga 6:2 nad San Jose. Radovat se mohl také brankář Pavel Francouz, který 30 zásahy pomohl Coloradu k domácí výhře 3:2 v prodloužení nad New York Rangers.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

San Jose v Chicagu lépe zvládlo první třetinu, po které vedlo 1:0, ale od druhé části na ledě dominovali domácí. Blackhawks vstřelili tři branky jak v druhé, tak v třetí části a dokráčeli k pohodlnému vítězství.

Do utkání šli jako tým s druhou nejhorší úspěšností přesilovek v soutěži, ale v zápase se Sharks jim hra v početní výhodě pomohla nastartovat obrat. V 25. minutě se při vyloučení Anttiho Soumely prosadil obránce Duncan Keith. Tři a půl minuty před koncem druhé části využil přesilovku Patrick Kane a otočil stav utkání na 2:1 pro Chicago.

„Je fajn, když přesilovky vycházejí. Druhou třetinu jsme vyhráli 3:1 a vstřelili v ní dvě branky v početní výhodě, to nám celý rok chybělo,“ komentoval Kane zlepšenou úspěšnost přesilovek Chicaga, které v posledních pěti zápasech nevyužilo ani jednu početní výhodu ze čtrnácti.

Šestý gól domácích vstřelil Kubalík, když využil výborné přihrávky Kirbyho Dacha a z prostoru mezi kruhy se trefil nechytatelně pod horní tyč branky Aarona Della. Kubalík, který s třiceti brankami vládne střelcům mezi nováčky v soutěži. Více gólů nastřílel v nováčkovské sezoně v NHL z českých hráčů jen Petr Klíma, který v ročníku 1985/86 nasbíral 32 branek. Třicátou trefou Kubalík vyrovnal bilanci Petra Průchy ze sezony 2005/06.

Blackhawks díky výhře oživili své naděje na postup do play-off. Vancouveru, který v Západní konferenci drží druhou divokou kartu, se přiblížili na šest bodů. San Jose prohrálo čtvrté utkání v řadě a kleslo na poslední místo v konferenci.

Před Sharks se zásluhou sedmého vítězství za sebou posunulo Los Angeles. Kings vyhráli zásluhou gólu Frka, který se po únorovém návratu z farmy zabydlel v třetí formaci a bodoval ve druhém zápase po sobě. Český útočník zakončil rychlý protiútok střelou mezi betony brankáře Craiga Andersona a dal šestý gól v této sezóně.

Francouz výborným výkonem dovedl Colorado k výhře nad Rangers. Český brankář, který byl zvolen druhou hvězdou utkání, nestačil pouze na dvě střely. V sedmé minutě ho překonal ve výborné formě hrající Mika Zibanejad a 13 sekund před koncem utkání poslal zápas do prodloužení Pavel Bučněvič. O výhře Colorada rozhodl v čase 62:50 J. T. Compher.

Francouz se zaskvěl především v 50. minutě, kdy se před ním po Zibanejadově přihrávce sám objevil Kaapo Kakko. Jeho bekhendovou kličku dokázal v rozštěpu vyrazit a udržel Coloradu vedení 2:1.

„Dnes jsme vzadu hráli opravdu špatně, ale Francouz byl výborný a udržel nás ve hře. Nakonec jsme dovedli zápas do vítězného konce, což bereme všemi deseti,“ chválil českého brankáře trenér Jared Bednar.

Tři asistence si v utkání připsal jednadvacetiletý obránce Avalanche Cale Makar, který ve své první sezoně v NHL získal už 50 bodů a je jedním z favoritů na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. „Dozadu nehrál dobře. Když byl na ledě, vznikalo v našem obranném pásmu dost okének, ale pak si připsal tři asistence a v podstatě nás dovedl k vítězství,“ řekl o mladém obránci Bednar.

Colorado zůstává na druhé příčce Západní konference dva body za St. Louis, které porazilo Anaheim 4:2. Edmonton podlehl Winnipegu 2:4. Jeden gól Oilers vstřelil Connor McDavid, který odskočil Davidu Pastrňákovi na druhém místě v tabulce produktivity na rozdíl dvou bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme