Jana (17): Přítele miluju, ale moje rodina ho nepřijala

Jana vždycky měla ráda drsnější kluky, kteří tak úplně nepatřili do škatulky uhlazených slušňáků. Měla ráda, když kluci vypadali ledabyle, měli vlastní názor a byli tak trochu tajemní a zarputilí. Její rodiče však nesdíleli stejné nadšení pro kluky, kteří vypadali problémově hned od pohledu. Ne jinak tomu bylo i s Petrem.

Petr Janu uchvátil okamžitě

Janě se Petr líbil od prvního dne, kdy se viděli. Připadal ji jako největší „borec“, kterého kdy poznala. Choval se tak, jako by mu celý svět ležel u nohou a nikdo nebyl tak dobrý jako on. A přesně tohle ji na něm tak přitahovalo. Vypadal jako nedobytná pevnost a Jana měla výzvy ráda. Snažila se trávit v jeho společnosti, co nejvíce času to šlo, jak aby si jí konečně všimnul a pozval ji na rande.

Začali spolu chodit skoro okamžitě

Netrvalo to moc dlouho a Petr ji skutečně na rande pozval. Muselo být však celé v jeho režii. Jana celé rande opatrně volila slova, jen aby se neurazil a aby se mu zalíbila. Nakonec to vyšlo a začali spolu chodit. Ve vztahu však nepanovala rovnoprávnost. Pavel si mohl dělat, co chtěl, ale Janu hlídal. Ty byla do něj tak zamilovaná, že jí vůbec nevadilo, jak se k ní chová. Když udělala něco, co se mu nelíbilo, byl schopný ji zesměšnit před celou jejich partou.

Rodiče chtěli Petra poznat

Jana však byla ráda, že s ním chodí. Svou láskou k němu se chtěla pochlubit také doma, a tak prozradila rodičům, jak je nadšená a zamilovaná. Rodiče jí nebránili, byli dokonce ochotní jí i prodloužit vycházky. Podmínkou však bylo, aby přivedla Petra na návštěvu, aby alespoň poznali toho, s kým jejich dcera tráví čas venku. Toto Janě nedělalo problémy, a dokonce byla ráda, že jej rodiče chtějí poznat.

Schůzka nedopadla

Petrovi se do toho moc nechtělo a návštěvu u rodičů několikrát odložil. Už toto gesto se jim nelíbilo, ale chápali, že má možná trému nebo strach. Tomu však jen chyběl dostatečný respekt k Janiným rodičům. Nakonec se stejně potkali. Setkání však neproběhlo tak, jak si jej Jana představovala. Petr své arogantní chování nezměnil ani u nich doma. Jednu chvíli to dokonce vypadalo, jako by chtěl, aby mu snad její rodiče poděkovali za to, že s ní vůbec chodí.

Rodiče požadovali, ať se s Petrem rozejde

Když návštěva skončila, rodiče na Janu nevěřícně koukali a nechápali, kam dala oči. Petr se jim nezamlouval ani trochu. Nejen, že Janě neprodloužili vycházky, ale chtěli, aby tento nesmyslný vztah rovnou ukončila. Jana toto odmítla a s rodiči se škaredě pohádala. V hloubi duše sice ví, jak nevyvážený její vztah s Petrem je, ale vzdát se ho nemůže. Na to je do něj ale příliš zamilovaná.

Jana teď žije dva životy, o kterých ví, že se ani nikdy neskloubí dohromady. Jeden venku s Petrem a jeden doma s rodiči. A čeká na zázrak, aby se její rodiče s Petrem udobřili.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu