Na sídlišti, kde bydlí desetitisíce Brňanů, zavládly obavy, jenže policie exhibicionistu brzy dopadla. Jedenáctkrát soudně trestaný Pavel Paleček (48) se k nezvládnutému chtíči nejprve přiznal, jenže u soudu si začal hrát na slabomyslného.

Obžalovaný: Já tam jen močil

„Já jsem tam šel do své firmy říci, že jsem v insolvenci, aby to skončili,“ pletl páté přes deváté u odvolacího senátu Krajského soudu v Brně. Když jej předsedkyně senátu Halina Černá vyzvala, aby vysvětlil, proč se proti třem měsícům vězení odvolal, tvrdil, že na místě jen močil. „To jste tam močil půl hodiny?“ reagovala soudkyně na fakt, že na místě, kde ženy obtěžoval, strávil půl hodiny.

Svérázný výtržník si ale nedal říct. „Já jsem nic neprovedl, je to nespravedlnost,“ durdil se. „Pan obžalovaný nám tady náhle předvádí hru na duševně nemocného,“ měla jasno soudkyně.

Senát proto udělal za tragikomickou scénkou rychlý konec. Odvolání shodil ze stolu, Paleček může na další výtržnosti na tři měsíce zapomenout. Rozjímat nad v pořadí dvanáctým trestem bude ve věznici s ostrahou.