Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Grunex zajistí kompletní organizaci největší tuzemské ligy elektronických sportů

Dodatečné informace.

O spuštění Sazka eLEAGUE, největší česko-slovenské ligy o 2,5 milionů korun, tu byl článek už v sobotu. Nyní na to navázala oficiální tisková zpráva, kterou citujeme v kompletním znění:

Herní agentura Grunex po loňském vstupu ECI Daniela Křetínského výrazně posiluje svou pozici v oblasti elektronických sportů a kompletně zajišťuje organizaci historicky největší česko-slovenské ligy elektronických sportů, Sazka eLEAGUE. Ta bude kromě výjimečné finanční dotace 2,5 milionu korun unikátní i svým zcela novým formátem s živým profesionálním studiovým vysíláním vybraných zápasů a oficiální podporou přímo od vydavatele her americké společnosti Valve.

Ilustrační fotka z Finále CZC.cz iSport ligy, konané v červnu 2019 na stadionu pražské Sparty

Sazka eLEAGUE je historicky největší česko-slovenskou ligou elektronických sportů, která si klade za cíl významně posílit, zpřístupnit a zprofesionalizovat tuzemský esport. Startuje formou online kvalifikací 14. března 2020 a bude probíhat v globálně rozšířených hrách Counter-Strike: Global Offensive a Dota 2. Grunex je s více než desetiletou historií v současnosti největším subjektem v oblasti tuzemského herního marketingu, PR a esportu se zaměřením na esport projekty v online i offline podobě.

V rámci kompletního zajištění organizace Sazka eLEAGUE realizoval Grunex návrh a zprovoznění plně responzivního portálu Sazka eLEAGUE, kde kromě zpravodajství a novinek budou ke zhlédnutí živá vysílání, videosestřihy ze zápasů, rozhovory s hráči, analýzy, statistiky či profily jednotlivých hráčů a týmů.

Martin Liberský, ředitel Grunexu

Součástí aktivit Grunexu bude i administrace kvalifikačních a ligových turnajů v rámci na míru vyvinutého turnajového systému a dále profesionální živé vysílání ze studia v podání předních česko-slovenských komentátorů a influencerů v dané hře. Fanoušci se tak mohou těšit na celkem 164 streamovaných zápasů komentovaných například Damienem "Deethane" Divišem, Romanem "Blade" Pilným či Martinem Rotou.

„Česko-slovenská liga elektronického sportu Sazka eLEAGUE je velkým pokrokem pro celý lokální esportový trh. V mnoha ohledech je velmi evoluční a má za cíl pozvednout elektronický sport v Čechách a na Slovensku na novou úroveň," říká Martin Liberský, ředitel agentury Grunex, a doplňuje: „Nejen, že ji provází na tuzemské poměry velmi vysoká publicita, ale přináší i další inovativní prvky jako například statisícové dotace pro všechny zúčastněné týmy, historicky nejvyšší finanční odměny, profesionální strukturu, studiové livestreamy a samozřejmě také velkolepý finálový event, na kterém celá první sezona vyvrcholí."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments