Dnes Sobota - jasno 20°C
Zítra Neděle - skorojasno 24°C
Sobota 27. 4. 2024
Svátek má Jaroslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
V Praze je už téměř 50 případů nákazy koronavirem, jeden pacient leží na Bulovce ve vážném stavu
Areál Nemocnice na Bulovce. Foto: Martin Šalek

V Praze je už téměř 50 případů nákazy koronavirem, jeden pacient leží na Bulovce ve vážném stavu

V Praze je evidováno 48 případů nákazy koronavirem. Na Bulovce je šest hospitalizovaných, jeden na JIP. Kromě Itálie a USA přijeli také z Izraele. V Česku bylo k dnešnímu ránu 94 lidí s nemocí COVID-19 z více než 1800 ukončených testů.

Druhý nejvyšší počet nakažených je v Ústeckém (16), Středočeském (11), Olomouckém (4), Královehradeckém (4) a Zlínském (3) kraji. Ve zbylých krajích je po jednom nakaženém.

Na Infekční klinice Nemocnice na Bulovce je nyní hospitalizováno 6 pacientů pozitivních na koronavirus. Jeden pacient je ve vážném zdravotním stavu na JIP se zavedenou plicní ventilací. Jeho stav komplikuje přidružené chronické onemocnění. Zřejmě jde o muže, který pracoval v Praze jako řidič taxi a u nějž hygienici nedokázali odhalit, odkud se nakazil.

Mezi hospitalizovanými jsou dvě cizinky, které jsou bez příznaků a mohly by být v domácí karanténě. Tyto dvě dívky z USA a Ekvádoru patří mezi první v Česku prokázané případy, studují v Miláně a do Prahy přicestovaly před Vídeň, Budapešť a Brno. Další čtyři pacienti jsou Češi.

Klinika infekčních chorob na Bulovce, kde jsou pražští pacienti prozatím hospitalizováni, má 168 lůžek. Další infekční oddělení mají Thomayerova nemocnice v Krči, Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích a Fakultní nemocnice v Motole.


Autor: red

Senior utonul v řepském bazénu

25. dubna 2024 ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

25. dubna 2024 v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Další články
Nahoru