Pro zákazníky bude k dispozici bezplatná zákaznická linka 800 134 134, která bude v návaznosti na výše uvedené dočasné omezení posílena. Stejně tak bude v nonstop režimu bez omezení k dispozici pohotovostní linka 1239, určená pro hlášení úniků zemního plynu.

Zákazníci mohou záležitosti spojené s dodávkou energií od Pražské plynárenské řešit také prostřednictvím zákaznického portálu, emailu callcentrum@ppas.cz nebo písemnou formou. Podatelny budou k dispozici bezkontaktně. Provozovatel distribuční soustavy v Praze, Pražská plynárenská Distribuce dále do odvolání pozastavuje provádění cejchovních výměn plynoměrů.

„V uplynulých hodinách byla z preventivních důvodů proaktivně realizována napříč koncernem Pražská plynárenská taková opatření, která zaručí bezproblémovou dodávku energií našim zákazníkům a spolehlivý provoz distribuční plynovodní soustavy i v případě nenadálých událostí, souvisejících se situací ohledně šíření koronaviru v ČR,“ uvedl v této souvislosti předseda představenstva Pražské plynárenské Pavel Janeček.