Stav nouze, problémy všude

Foto: Zlin.cz
Stav nouze zasáhl jako blesk mimo jiné provozovatele restaurací ve Zlíně i v okolí. Od pátku mohou mít otevřeno pouze do 20 hodin. Změn je po vyhlášení dalších opatření proti šíření koronaviru podstatně více.

„Samozřejmě nás situace mrzí, postihne nás ekonomicky, ale nařízení respektujeme. Zavíráme v osm hodin večer, další den dopoledne zase otevřeme,“ tak zní jednotný hlas provozovatelů restaurací ve Zlíně.

Právě tak to vidí i s nastávajícími problémy třeba David Švenda z Restaurace U Dvou slunečnic ve Zlíně. „Mimo vlastního provozu musíme omezit časově třeba nasmlouvané oslavy, lidé mohou přijít dřív, ale ve 20.00 musíme ukončit i tyto akce, navíc tam může být maximálně třicet lidí,“ dodává.

„Budu hodně zvažovat, zda naši hospodu vůbec otevřít, to bývá v pět navečer, do osmi jsou to jen tři hodiny. Zatím musíme redukovat i naplánované společenské akce a oslavy,“ vysvětluje Robert Kögler, který provozuje podnik v Držkové.

Adam Běhula s kamarádem od října rozjeli dlouho zavřenou hospůdku v Ludkovicích. „Je to smutné, lidi si k nám zase zvykli chodit, o víkendu máme otevřeno do jedenácti večer, teď tedy jen do osmi. Nezbývá nám, než nařízení respektovat. V Ludkovicích tak jako na všech dalších místech musejí místní rušit nejrůznější zábavy, neformální setkání i společenské akce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x