Nemoc COVID-19 dostihla další filmové produkce, které jsou nuceny posunout data premiér. Po bondovce Není čas zemřít se odkládá také akční snímek Rychle a zběsile 9 a horor Tiché místo: Část II.

-reklama-


Koronavir SARS-CoV-2 se rychle rozšiřuje po celém světě. Česká kina zavírají sály, studia ruší natáčení a stále více lidí má pozitivní testy. Deváté pokračování kultovní série Rychle a zběsile se zařadí na seznam odložených premiér kvůli současné zdravotní situaci. O posunu rozhodla společnost Universal Studios, která oznámila nové datum, kdy fanoušci snímek uvidí – duben 2021.

Oficiální twitterový profil k filmu, kde se přestaví Vin Diesel nebo Michelle Rodriguez, v příspěvku napsal: „Cítíme všechnu lásku a nadšení, které máte pro další kapitolu z naší ságy. Proto je pro nás těžké sdělit vám, že budeme muset posunout datum vydání filmu. Je jasné, že ne všichni naši fanoušci budou mít šanci vidět snímek v květnu tohoto roku. Víme, že budete zklamaní, ale jde nám hlavně o bezpečnost.“

K odloženým filmům se připojuje i horor Tiché místo: Část II. Režisér John Krasinski, který ve filmu hraje se svou manželkou Emily Blunt, se vyjádřil k přesunutí také na sociálních sítích: „Jedna z věcí, na které jsem pyšný, je, že lidé sledují náš film společně. Kvůli neustále měnící se situaci je jasné, že teď na to není správný čas. I přesto, že jsme hrozně natěšeni, až vám film ukážeme, budeme muset s premiérou počkat.“

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený John Krasinski (@johnkrasinski),

Kdy fanoušci uvidí druhé pokračování úspěšného hororu zatím není jasné. Nepříjemné kroky byli donuceni podniknout i producenti komedie Králíček Petr 2. Ten se z dubna odsouvá na srpen. Každým dnem se očekává stejná akce i u snímku Mulan od studia Disney. Film míří především na asijské publikum a premiéra je stále stanovena na 27. března. Kinosály zůstávají zavřené v několika zemích světa, včetně České republiky, není tak divu, že studia takto jednají. Ztráty by se mohly vyšplhat do astronomických částek.

-reklama-