Hlavní obsah

Exhibicionista se nakrucoval před ženami, u soudu se vydával za majitele automobilky

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

S nečekanou obhajobou vyrukoval u brněnského krajského soudu Pavel Paleček obžalovaný kvůli tomu, že v podchodu na brněnské Novolíšeňské ulici stáhl gatě před třemi ženami a oblažil je nevyžádaným pohledem na své genitálie. Odvolacímu senátu se snažil totiž namluvit, zřejmě ve snaze předstírat psychické onemocnění, že je ve skutečnosti majitelem automobilky Renault. Ani to mu ale nepomohlo od tříměsíčního trestu vězení.

Pavel Paleček u souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Paleček se předváděl v srpnu 2019, na procházející ženy v podchodu navíc pokřikoval a oslovoval je. Když se svou show skončil, skočil do trolejbusu a odjel. Muže už potrestal brněnský městský soud. Před ním Paleček tvrdil, že je nevinen, neboť v podchodu prý jen močil.

Soud mu ale neuvěřil, napařil mu za výtržnictví tři měsíce, s čímž se ale Paleček odmítl smířit a podal odvolání. Před senátem odvolacího krajského soudu v Brně pak vystoupil se svou etudou na téma „jsem majitelem automobilky Renault“.

Onanistu nezastavili senior, policisté ani zdravotníci

Koktejl

„Obžalovaný se zjevně snažil zpochybnit svůj duševní stav. Tomu jsme ale neuvěřili, při dřívějších jednáních se totiž choval zcela normálně. Hájil se tím, že žije venku, proto venku vykonává i malou potřebu. Neuvěřili jsme ale tomu, že jen močil, neboť celý děj trval asi půl hodiny,“ prohlásila soudkyně Halina Černá, když smetla odvolání ze stolu.

Už jedenáctkrát soudně trestaný Paleček naposledy vyšel z vězení v roce 2018. „I vzhledem k tomu trest tří měsíců vězení neshledáváme jako nepřiměřeně přísným, naopak spíše se jeví být mírným. Děj byl zcela jasný, obžalovaný měl vytažené přirození, před kolemjdoucími se nakrucoval a vykřikoval na ně,“ dodala Černá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám