Pauza by mohla trvat klidně půl roku, obává se bývalý nejlepší deblista Murray

13. 3. 2020, 11:30
Aktuality 6
ATP zatím pozastavila sezonu "jen" na následujících šest týdnů, ale bývalý nejlepší deblista světa Jamie Murray počítá s tím, že pauza může být klidně mnohem delší, a to až půl roku.
Profily hráčů
Jamie Murray

"Jsem trochu v šoku, že se v Indian Wells nehrálo. Vůbec netuším, co teď s tour bude," řekl 34letý Brit ve videu pro Tennis Channel.

"Po celém světě se ruší akce, hlavně v Evropě, kde se má v následujících měsících hrát. Měli bychom počítat i s možností, že se kvůli koronaviru dlouho hrát nebude. Možná i čtyři až šest měsíců, dokud nebude virus pod kontrolou," řekl aktuálně 26. hráč deblového žebříčku.

"Taky by mě zajímalo, proč se prostě nehrálo bez diváků. Uvažoval někdo nad tím, že i tohle byla možnost? Snad se brzy dozvíme, proč tomu tak nebylo."

Ve středu byla epidemie koronaviru Světovou zdravotnickou organizací překlasifikována na pandemii. A to mělo obrovský dopad na tenisový svět. Turnaje ATP včetně challengerů se znovu začnou hrát nejdříve 27. dubna, WTA zatím zrušila pouze podniky v Charlestonu a Bogotě, osud dalších turnajů startujících od 20. dubna je nejistý. Na okruhu ITF bude rovněž pauza do 19. dubna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Dobry-den
Kdo to je?
Reagovat
Petr_Fisk
Soudruh bratr.
Reagovat
paddy
Bez diváků přesněji peněz ze vstupného by to nešlo udělat. Prize money byly skoro 20 mil. USD.

Mě by zase zajímalo, jestli by Jamie hrál za desetinu prize money, aby turnaj byl ekonomicky realizovatelný i bez diváků.
Reagovat
gigin
Tak za přenosy by nějaké kačky byly.
Reagovat
Holahej
@Petra_Kvitova
It?s time to leave Indian Wells and head back to Europe. It has been a strange week here with no tournament, but we are tennis players and our job is far less important than those on the frontline. We will play tennis again and in the meantime, let?s look after each other.
Překlad z angličtina od google...
Je čas opustit Indian Wells a vrátit se zpět do Evropy. Byl to tu zvláštní týden bez turnaje, ale my jsme tenisté a naše práce je mnohem méně důležitá než u frontové linie. Budeme hrát tenis znovu a mezitím se o sebe postaráme.
Reagovat
Petr_Fisk
Jamie je obávající se optimista...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist