Greyhound: Tom Hanks zbrojí proti nacistickému námořnictvu

Tom Hanks je jeden z nejoblíbenějších a nejlepších herců dnešní doby. Jeho prozatím poslední filmová role mu vynesla šestou nominaci na Oscara. Ne všichni ale o něm ví, že se nevěnuje jen herectví, ale také psaní scénářů. Přinášíme vám trailer po nový váleční snímek Greyhound, ke kterému scénář napsal Tom Hanks a zahrál si v něm i hlavní roli.

Film natočený na motivy skutečných událostí se odehrává na začátku druhé světové války a po celou dobu sledujeme kapitána Ernesta Krause ve svém prvním velení za svou kariéru. Ernest Kraus musel velet 37 mezinárodním spojeneckým lodím a všechny dostat přes Atlantik. Úkol mu ale ztěžují lodě nacistů, kteří jejich výpravu pronásledují a útočí na ně. Kapitán nemá jinou možnost, než při svém prvním velícím úkolu zachránit většinu svých mužů a potopit nacistické lodě.

Jak již bylo řečeno, hlavní roli si zahrál oscarový Tom Hanks. Herec se proslavil rolí Forresta Gumpa ve stejnojmenném filmu, za kterého si odnesl Oscara. Mezi jeho další úspěšné filmy patří Zachraňte vojína Ryana nebo Trosečník. Ve vedlejší roli uvidíme herečku Elisabeth Shue, jenž se proslavila rolí ve filmu Leaving Las Vegas, za kterou byla nominovaná na Oscara. Režie filmu se ujal Aaron Schneider, pro něhož je Greyhound druhým celovečerním snímkem. Scénář k filmu napsal Tom Hanks, který stojí za scénáři ke komediím To je náš hit! a Moje krásná učitelka.

V kinech hrají od 7. května 2020.

Zdroj: Sony Pictures