The Secret Garden: Dobrodružství v kouzelné zahradě od producentů Harryho Pottera

Producenti Harryho Pottera a Paddingtona přinášejí filmovým divákům další opravdu kouzelnou podívanou. Tentokrát se podíváme do kouzelné zahrady, která potěší několik smutných dětských tváří a přinese nám úžasné dobrodružství.

Desetiletá Mary po celý život čila v Indii, kde se narodila svým britským rodičům. Po jejich náhlé smrti je Mary nucená odcestovat do Anglie za svým starším strýcem a žít u něj. V obrovském sídle se dostane do části, kde nalezne nemocného a osamoceného chlapce, jejího bratrance. Obrovské panství ale skrývá daleko větší dobrodružství, což Mary záhy zjistí, když se dostane přes kamenný plot do jiné a kouzelné říše plné květin, stromů, brouků a setká se zde se svým novým přítelem. Dojemný příběh o přátelství a zocelení rodiny vám vykouzlí úsměv na rtech.

V hlavních rolích se nám představí začínající dětští herci. V roli Mary je to herečka Dixie Egerickx, která má za sebou dvě menší role v dramatech Královská zima a The Little Stranger. Její filmového bratrance ztvárnil herec Edan Hayhurst, jenž se proslavil rolí v seriálu There She Goes. Ve vedlejších rolích uvidíme oscarového Colina Firtha v roli strýce a na Oscara nominovanou Julie Walters. Režie se ujal filmař Marc Munden, mezi jehož známější filmy patří Kainovo znamení nebo Ďáblova pouta. Scénář Jacka Throna se inspiroval knihou Tajná zahrada od britské spisovatelky Frances Hodgson Burnett.

V britských kinech hrají od 3. dubna 2020. Česká premiéra zatím nebyla stanovena.

Zdroj: STX Entertainment