V ulicích Severní, Východní a Jižní dojde ke zrušení obytné zóny
Ulice Severní v Teplicích. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Po levé straně ulice Emilie Dvořákové ve směru z Teplic na Novosedlice se před několika lety rozjela výstavba rodinných domů. V souvislosti s tím došlo k vytvoření nových teplických ulic, Severní, Východní a Jižní. Úprava provozu v nich měla od počátku charakter obytné zóny. Aktuálním opatřením odboru dopravy teplického magistrátu ale dojde ke změně provozu a obytná zóna ve všech jmenovaných ulicích, bude zrušená.

V uvedené části města se z rozhodnutí odboru dopravy změní podmínky provozu a bude zde zavedená zóna s dopravním omezením, s nejvyšší povolenou rychlostí 30 kilometrů v hodině. Stávající příčné prahy přitom zůstanou zachované. Dojde pouze k výměně svislého dopravního značení, které označovalo začátek a konec obytné zóny, na označení zóny s dopravním omezením. Důvodem opatření je nevyhovující současná úprava provozu v souvislosti se stavebně technickým uspořádáním komunikace, která funkci obytné zóny v reálu neplní.

Obytná zóna je určena výhradně pro chodce a cyklisty. Vozidla sem mohou jezdit, ale maximální povolená rychlost je 20 km/hod. Obytná zóna navíc připouští možnost hraní si na silnici. V lokalitě, kde se objevily desítky nových domků se zahradami a kde postupně dochází ke zvyšování frekvence průjezdu automobilů, už charakter obytné zóny ztrácí smysl.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru