Úsilí zaměstnanců v boji s onemocněním Covid-19 si zasluhuje obdiv, vzkazuje vedení Krajské zdravotní
Infekční oddělení v ústecké nemocnici. Foto: e-deniky.cz
Most

Ústecký kraj - Vedení Krajské zdravotní (KZ) na setkání s řediteli zdravotní péče nemocnic, které společnost spravuje, ve středu 11. března 2020 ocenilo pracovní úsilí zaměstnanců v boji s onemocněním Covid-19. V nemocnicích v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově zdravotníci ve složité situaci zatím dobře zvládají nové úkoly v souvislosti se snahou orgánů ochrany zdraví zabránit šíření koronaviru mezi populací v České republice.

„Situace se stále mění s tím, jak přibývají pozitivní případy nového infekčního onemocnění. Všechna opatření, která jsou vydávána během těchto dní, je potřeba velmi rychle a operativně zapracovávat. Krajská zdravotní, a. s., jako největší lůžkové zdravotnické zařízení v České republice a zároveň s více než sedmi tisíci pracovníky největší zaměstnavatel v Ústeckém kraji, musí jít příkladem a zabránit tak i případné panice. Ukázková profesionalita a vysoké nasazení všech zaměstnanců v první linii jsou obdivuhodné. Chtěl bych jim všem poděkovat a povzbudit je do dalších dní. Budeme to všichni bez rozdílu potřebovat,“ zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

Jak Ing. Jiří Novák připomněl, některá oddělení se potýkají s nárůstem absencí zaměstnanců kvůli nařízené karanténě po návratu z postižených oblastí, plošnému uzavření základních a středních škol, které Vláda České republiky vyhlásila 10. března. „I přes tyto překážky všechny nemocnice Krajské zdravotní poskytují péči v plném rozsahu a bez omezení, což potvrdili i ředitelé zdravotní péče všech odštěpných závodů,“ vyzdvihl předseda představenstva KZ s tím, že někteří zaměstnanci jsou také součástí týmu, který společně se Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje zajišťuje domácí odběr vzorků na koronavirus.

„Všichni, kteří se podílejí nejen na realizaci opatření s epidemiologickou skutečností, s níž jsme se ještě nesetkali, si zaslouží poděkování i obdiv k profesionálnímu přístupu. Máme před sebou velmi náročné období, které bude dál důkladně prověřovat veškerý personál. Pandemický štáb se schází každý den a o velkém pracovním nasazení jeho členů se denně přesvědčuji. S ohledem na výtečné zvládnutí situace na začátku koronavirové infekce, které předvedl tým jediného infekčního oddělení v Ústeckém kraji v čele s primářem MUDr. Pavlem Dlouhým, jsem přesvědčen, že i další prověrky zvládneme,“ řekl Ing. Petr Fiala, generální ředitel KZ.

Jak vyplynulo i z vyjádření ředitelů zdravotní péče nemocnic, Krajská zdravotní i přes aktuální těžkou situaci poskytuje péči v plném rozsahu. „A to je velmi důležité. Kromě koronaviru se naši zdravotníci musí věnovat veškeré ostatní léčbě, aby nebylo ohrožené zdraví pacientů, zdravotníků a ani občanů v Ústeckém kraji,“ dodal Ing. Petr Fiala.

Od neděle 1. března, kdy se objevily první případy, čelilo převážně Infekční oddělení Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem velkému náporu dotazů jak od možných ohrožených pacientů, tak ze strany médií a bylo velmi důležité ustát tlak a dodržet všechna stanovená opatření přicházející z orgánů ochrany veřejného zdraví, z Ústeckého kraje, Ministerstva zdravotnictví ČR a Vlády ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru