InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jak si školy poradí s nouzovým režimem? Pomůže internet a úkoly na dálku

Budova Zemědělské školy a Obchodní akademie v Písku. , Autor: archiv školy

Budova Zemědělské školy a Obchodní akademie v Písku.     Autor: archiv školy

PÍSEK – Po víkendu se i písecké školy probudí z jarních prázdnin do tvrdých mimořádných opatření. Preventivní kroky kolem epidemie nového koronaviru vedly vládu k uzavření škol a ředitelé nejen těch píseckých už přemýšlejí o dalším postupu. Redakce je oslovila a přináší jeden názorů, který se podařilo získat. Nutno dodat, že o konkrétních postupech se budou pedagogové radit po návratu z prázdnin.


Ředitel Obchodní akademie v Písku Pavel Sekyrka zmínil, že během jarních prázdnin čerpali pedagogové takzvané samostudium a nepedagogičtí zaměstnanci byli normálně v provozu. „V den vyhlášení mimořádného opatření dostali všichni zaměstnanci a každý den dostávají info o průběhu opatření. Žáci jsou upozorněni elektronicky formou Bakalářů, webu a upozornění na dveřích školy na vyjádření vedení školy. Žákům je po celou dobu uzavření školy zakázán vstup do budovy. Vyučující jsou povinni až do odvolání poskytovat žákům a studentům studijní materiály, studijní opory a domácí úkoly prostřednictvím programu Bakaláři nebo předem dohodnutých forem internetového spojení," popisuje postoj školy Sekyrka.

„Pedagogové budou během své pracovní doby každý den se žáky a zákonnými zástupci v kontaktu prostřednictvím Bakalářů, služebního mailu či jiné dohodnuté formy - například Skype, Office 365. Zaslané studijní materiály jsou plnohodnotnou součástí vyučovacího procesu a žáci musí počítat po návratu do školy se zpětnou vazbou učitele," vysvětluje ředitel.

Připomíná, že pedagogům bylo v instrukci vedení školy kladeno na srdce, aby uvědomili zvláště žáky končících ročníků, že výuka v objektu je posunuta, maturita však zatím nikoliv. „Očekávám, že veškerá ustanovení vlády, která se zachovala mimořádně zodpovědně, se budou ještě zpřísňovat. Ještě před rozhodnutím vlády jsem zrušil expedici školy do Izraele, navzdory tomu, jak je komplikované takovou expedici vůbec místně zajistit. Naši žáci se vrátili s kolegy o víkendu z projektů na Azorských ostrovech a z irského Dublinu, další projektové aktivity jsou odloženy," zmínil ředitel.

Ve vzduchu podle něj visí termín přijímacích zkoušek a v případě zpřísnění opatření i maturit. „Pokud se bavíme o pandemii, může být výuka po ukončení opatření buď prodloužena na červenec stejně tak může v horším scénáři začínat až v říjnu i později, pokud do té doby nebude například vynalezena vakcína. Jedná se o stav, který jsme od Španělské chřipky, kdy byla infikována třetina tehdejší světové populace, nezažili jedno století," uvádí Pavel Sekyrka.

Další ohlasy píseckých školy chystá redakce do tištěného týdeníku Písecké postřehy. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace