Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zoufalý Max kousal na řetězu sám sebe. Teď je z něj skvělý parťák a vyhlíží domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
15. března 2020
06:15

Temperamentu má na rozdávání, přesto strávil kříženec Max (8) celý svůj život uvázaný na řetězu. Nesl to těžce, z nudy napadal a kousal sám sebe. Teď je v péči spolku Pes nejvěrnější přítel, díky kterému konečně poznává pořádný psí život. Chybí mu už jen trvalý domov.

Max žil na řetězu v malém výběhu v Bílovicích u Nového Jičína, jako přístřešek mu sloužila stará skříň. Zachránila ho mladá žena, které nebyl jeho osud lhostejný. Nakonec se s majitelem domluvila, Maxe se vzdal a na základě smlouvy jí ho daroval.

Max v dočasné péči konečně poznal opravdový psí život. Max v dočasné péči konečně poznal opravdový psí život. | Jana Ulrichová

Kousal se do nohou

Maxe, který je navzdory svému věku stále velmi aktivní, život na řetězu psychicky zlomil. Ze stresu se kousal do vlastních zadních nohou. Navíc se i všeho bál. „Ještě se to na něm občas projevuje. Byl v tom špatném prostředí hrozně dlouho, až se z toho téměř zbláznil,“ řekla Marcela Zahořová z Rokycan, která má teď Maxe v dočasné péči. A udělala s ním velký kus práce. Naučila ho základní poslušnost, přivolání a hlavně, vrátila mu znovu důvěru v lidi.

Aktivního Maxe baví skákat přes překážky a zamiloval si i obrany. Aktivního Maxe baví skákat přes překážky a zamiloval si i obrany. | Jana Ulrichová

Sympatický samorost

Max je podle ní samorost. „Je to starší pán, který se rád mazlí. Přišel na to, že je to super, zároveň je ale na sebe hodně opatrný. Mazlení s ním je o tom, kam až to člověku dovolí,“ popsala dočaskářka. Dodala, že Max je zároveň hodně aktivní, baví ho hračky, míčky, rád aportuje, našel zálibu i v obranách. Se svou dočasnou opatrovatelkou vyrazili i na 14kilometrový výlet kolem Berounky, který si opravdu užil.

Miluje pohyb

Max je teď připraven odejít do nového domova. Po letech strádání by si zasloužil rodinu, která by ho milovala a respektovala takového, jaký je. Vzhledem k jeho temperamentu by se hodil ke sportovně založeným lidem, nejlépe turistům, má rád pohyb, ne ale dril. Snese i odrostlejší děti, které se umí ke psům chovat. „Musí se s ním zpočátku opatrně, chvíli trvá, než novému člověku uvěří. Hodí se spíš do domu se zahrádkou s přístupem dovnitř, “ řekla Marcela Zahořová. Dodala, že Max je očkovaný, čipovaný, kastrovaný, nemá žádné zdravotní problémy, pouze hůř vidí. S fenkami se snáší, brání si ale hračky a jídlo.

Obrany a kousání s figurantem Maxe baví. Obrany a kousání s figurantem Maxe baví. | Jana Ulrichová

Volejte, pište

Zájemci, kteří by chtěli dát Maxovi nový domov, mohou kontaktovat telefonicky spolek Pes nejvěrnější přítel na čísle 775 203 832, nebo dočaskářku 608 203 741, případně mohou psát na w-mail pesnejvernejsipritel@seznam.cz.

verka1 ( 15. března 2020 15:37 )

Doma máme taky Maxika a kdybychom pejska neměli hned bychom si Maxika vzali

w.mojko ( 15. března 2020 08:30 )

Presne opísaný príbeh môjho Ronyho. Je to najvďačnejšie stvorenie, ktoré bolo oslobodené od reťaze, nakrmené a pohladené. Nič z toho nepoznal asi 6 rokov. Je vitálny, už aj veselý(veľmi sa bál, poznal iba nadáv­ky,ko­pance,­hlad a reťaz), vyžaduje neustále mazlenie, ani sa odo mňa nepohne.

adamice ( 15. března 2020 07:57 )

Všechno super, jen tenisáky ničí psům sklovinu zůbů!!! Je to dokázané, jen k nám se asi tato informace ještě nedostala!!!

Zobrazit celou diskusi