Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Moravec s biatlonem nekončí, plánuje další sezonu. Ještě to zkusím, říká

Do Pekingu už ne, další sezonu ale snad ano. Ondřej Moravec sice ještě během únorového mistrovství světa nechtěl na otázky ohledně pokračování své kariéry odpovídat, nyní ale pro ČT sport připustil, že v biatlonu bude přece jen ještě pokračovat.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"V Pekingu stoprocentně nebudu. To můžu podepsat. To jsou dva roky neskutečné dřiny. Laik si neumí představit, co to je," říkal Moravec před měsícem v Anterselvě k nadcházejícím zimním Hrám 2022.

Začátkem června mu bude šestatřicet let a v hlavě má všechnu dřinu, která biatlon provází.

A také vědomí toho, co všechno se mu během příprav na novou sezonu v posledních letech přihodilo. Problémy s játry ho totiž velice limitovaly i loni, kdy se chystal na nový ročník Světového poháru.

Ale biatlon je hlavně radost.

Trojnásobný medailista z olympijských her v Soči 2014, který se v elitním seriálu poprvé objevil před sedmnácti lety, si nicméně je vědom, že za dva roky už nebude schopen dosahovat odpovídajících výsledků.

Ještě na světovém šampionátu všechny dotazy na téma pokračování kariéry odmítal komentovat. "Na to nebudu odpovídat," zopakoval několikrát jak v rozhovoru pro biatlonový svaz, tak ve vysílání České televize.

Do další sezony ale nakonec přece jen vyrazí.

"No, tak já to ještě zkusím a uvidím, jak to půjde," zasmál se po stíhacím závodu v Kontiolahti, kde s dvěma chybami skončil na 29. místě, tedy o čtyři pozice lépe než v předchozím sprintu.

Ve Finsku se o víkendu při předčasném konci sezony rozloučili s kariérou fenomenální Francouz Martin Fourcade i domácí Kaisa Mäkäräinenová.

Nejzkušenější člen českého týmu Moravec, který před měsícem v Anterselvě vybojoval se smíšenou štafetou překvapivý bronz, každopádně zatím nebude následovat Michala Šlesingra. Ten kariéru pověsil na hřebík minulý týden po štafetě v Novém Městě na Moravě.

Ondřej Moravec na SP v Oberhofu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Byla to zkrácená a divoká sezona, přes různá opatření," hodnotil trenér biatlonistů Zdeněk Vítek restrikce spojené se šířením koronaviru.

Průběh sezony ale jinak označil za kolísavý. "Když se k tomu vrátím, nedá se říct, že by to byla sezona úplně neúspěšná, protože nějaká medaile z mistrovství světa tam byla. Ale bylo to hodně nahoru dolů," dodal.

Právě Vítek s realizačním týmem už dříve zakomponoval do A týmu talentovaného Jakuba Štvrteckého a před Vánoci dostal v kolotoči SP v Annecy šanci Vítězslav Hornig, aktuálně juniorský mistr Evropy z vytrvalostního závodu.

Pro příští sezonu se nabízí otestovat další tváře, ať už Mikuláše Karlíka, nebo Ondřeje Mánka. Po konci Šlesingra se dá očekávat, že větší prostor dostanou Adam Václavík a Tomáš Krupčík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články