Hlavní obsah

Třídveřový Range Rover automobilka odpískala, úpravce jej tak staví na zakázku

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé projekty automobilek se nezávislým úpravcům zalíbí natolik, že i když je výrobce nakonec do sériové podoby nedotáhne, zastoupí jej. Příkladem za všechno je nizozemské Adventum Coupé.

Foto: Niels Van Roij Design

Adventum Coupé

Článek

Příběh třídveřového plnotučného Range Roveru od divize speciálních operací Jaguar Land Rover je smutným příkladem vítězství finančního oddělení. Předprodukční koncept elegantního mastodonta byl hotový a prezentovaný na autosalonech, na poslední chvíli ale ze sériové výroby v loňském lednu sešlo.

Třídveřový Range Rover zůstane konceptem. Do prodeje nepůjde ani v omezené sérii

AutoMoto

Příležitosti se chytili Nizozemci, konkrétně designérské studio s pobočkou v Londýně, které řídí Niels van Roij. Výsledek se jmenuje Adventum Coupé. Z klasického pětidveřového Range Roveru si bere jen kapotu, nárazníky, přední blatníky a víko zavazadelníku, jinak se jedná o ruční práci převážně s hliníkem.

Stejně jako oficiální koncept je vůz poháněn pětilitrovým, mechanickým kompresorem přeplňovaným osmiválcem o zdvihovém objemu pěti litrů a výkonu 525 koňských sil.

Land Rover ukazuje Defender v nové bondovce. Při natáčení dostal za uši

AutoMoto

Díky tomu, že Nizozemci chtějí vůz stavět na zakázku, si zájemci mohou při konfiguraci opravdu vymýšlet, co se materiálů a barevného provedení týče. Ovšem všechno má svou cenu. Zatím výrobce potvrdil plán na stavbu stokusové série se základní cenou 270 tisíc eur, v přepočtu 7 milionů korun. Není divu, že už jsou dnes rozsáhlé karosářské úpravy velikou vzácností.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám