První fotbalista ve španělské La Lize nakažen koronavirem. Pozitivní test měl Garay z Valencie

Argentinský obránce Ezequiel Garay z Valencie se stal prvním fotbalistou ve španělské lize, u kterého byla potvrzena nákaza novým typem koronaviru. Třiatřicetiletý stoper o pozitivním testu na COVID-19 informoval na sociálních sítích. Klub posléze uvedl, že celkem má mezi hráči a realizačním týmem už pět nakažených.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ezequiel Garay z Valencie (v bílém) během zápasu proti Chelsea.

Ezequiel Garay z Valencie (v bílém) během zápasu proti Chelsea. | Foto: Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

„Vypadá to, že rok 2020 pro mě nezačal dobře. Měl jsem pozitivní test na koronavirus, ale cítím se dobře, poslouchám nařízení úřadů a jsem v karanténě,“ napsal na instagramu Garay, kterému už v únoru předčasně ukončilo sezonu vážné zranění kolena.

Bývalý hráč Realu Madrid, Benficy Lisabon nebo Petrohradu je v La Lize prvním potvrzeným nakaženým fotbalistou. Celkem ve Španělsku zaznamenali téměř 6400 nakažených osob z nichž 196 zemřelo. Kvůli pandemii koronaviru v Evropě byl v zemi na 15 dní vyhlášen nouzový stav a fotbalové soutěže byly minimálně do 3. dubna přerušeny.

O dalších nakažených členech týmu valencijský klub informoval bez uvedení jmen na svých internetových stránkách. „Všichni jsou doma, jsou na tom dobře a řídí se všemi pravidly karantény,“ uvedl klub v prohlášení. Podle médií by mělo jít o obránce Eliaquima Mangalu s Josém Luisem Gayá a dva členy realizačního týmu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme