Komedie Líbáš jako bůh: Kvůli roli musel seknout Kaiser s alkoholem, za celé natáčení si nedal ani kapku

Líbáš jako Bůh je česká filmová komedie režisérky Marie Poledňákové z roku 2009, vyprávějící s humorem a nadhledem o problémech s láskou ve všech generacích jedné rodiny.
Zdroj: TV Prima
Líbáš jako Bůh je česká filmová komedie režisérky Marie Poledňákové z roku 2009, vyprávějící s humorem a nadhledem o problémech s láskou ve všech generacích jedné rodiny.Helena Altmanová, sympatická středoškolská profesorka, žije i po rozvodu v jednom bytě s exmanželem Karlem, úspěšným spisovatelem.Velká rodina, zahrnující Helenina syna Adama, který je ve věcech manželské věrnosti tolik podobný svému otci, Adamovu ženu Belu, jejich synky Bastíka a Maxe. Heleninu sestru Kristýnu, vdovu se třemi dětmi a jejich společnou matku Alžbětu, vitální sedmdesátnici, která se životem ještě neskončila, dokáže Helenu svými problémy vytížit natolik, že jí na vlastní život tak trochu nezbývá čas.+ 4 fotky+ 5 fotek

Film Marie Poledňákové si získal mnoho fanoušků a patří mezi české kinematografické stálice. Jistě je to i skvělým hereckým obsazením, které se v komedii vyskytlo. Kromě Magálové a Kaisera se před kamerou objeví i Jiří Bartoška, Eva Holubová, Nela Boudová nebo Roman Vojtek, což slibuje kvalitní podívanou doplněnou humorem.

Petra Járková
Petra Járková 15. 03. 2020 16:00

Komedie vypráví o profesorce francouzštiny a literatury na gymnáziu Heleně Altmanové, která má tolik zájmů a povinností, že svůj upadající milostný život nemá čas řešit. Jenže jednoho dne potká záchranáře Františka, do kterého se pubertálně zamiluje.

Žádný alkohol

Během natáčení filmu došlo na celou řadu kuriózních situací, ale i na ty drsné. Třeba taková Marie Poledňáková si prosadila, že hlavní roli dostane Kaiser pouze pod podmínkou, že se celé natáčení nenapije alkoholu. Oldřich totiž nemá k flašce daleko, což moc dobře věděla už z dřívějška. Kdyby dohodu porušil, tak dostal hned padáka. Jak je vidět, tak se herec udržel a ve filmu odvedl skvělý výkon.

Originální hlas

Původně měla Magálovou předabovat Zlata Adamovská nebo Ilona Svobodová. Naštěstí se tak nestalo a zrzavá slovenská herečka se naučila skvěle česky a roztomilý přízvuk jí byl ponechán. Ve filmu je to vysvětleno tak, že postava Heleny Altmanové žila několik let jako malá s otcem v Bratislavě. Jedinou velkou chybou, kterou ve filmu herečka několikrát zopakovala, je slovo "mánželstvi."

Banánové rybičky

Marie Poledňáková si dlouho nevěděla rady, koho obsadí do hlavní role profesorky Heleny. Až se jednoho večera dívala na show Haliny Pawlowské Banánové rybičky, kde byla slovenská herečka Kamila Magálová hostem. A bylo rozhodnuto.

NA SNÍMKY Z FILMU LÍBÁŠ JAKO BŮH SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

KOMEDII LÍBÁŠ JAKO BŮH MŮŽETE VIDĚT DNES OD 20:15 NA PRIMĚ

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články