Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Peugeotu naznačil vznik ostré 208 GTi, mohla by být i elektrická

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Zatímco někteří tvrdí, že ostré Peugeoty s označením GTi už jsou definitivní minulostí, šéf automobilky naznačil, že nová 208 by se mohla k ikonickému označení vrátit.

Automobilka Peugeot nedávno představila produkční verzi ostrého modelu 508 s označením PSE (Peugeot Sport Engineered), jež by se mělo do budoucna stát označením pro novou generaci ostrých modelů. Jenže jak prozradil šéf automobilky Jean-Philippe Imparato v rozhovoru pro AutoCar, označení GTi by se ještě mohlo vrátit.

Imparato sice v rozhovoru připustil, že označení GTi bude navždy spojeno se spalovacími motory, ovšem do budoucna bychom se mohli dočkat výjimky. Problémem však je, že by se měla vztahovat na jediný model a zřejmě i jediný trh.

Ve Velké Británii má GTi stále smysl,“ uvedl Imparato. „Pracujeme na něčem, co by mohlo být GTi budoucnosti. Pokud by to mělo mít jedno auto (značení GTi), byla by to 208, i kdyby měla být elektrická. Pro zbytek to bude (označení) PSE.

A proč se vůbec Peugeot rozhodl opustit legendární značení GTi a přesedlal na nové PSE? Podle Imparata by mělo jít o pocity z řízení, kdy modely s označením PSE nabídnou nový typ výkonu. „Nejsou to spalovací motory a nejsou to stejné pocity,“ dodal Imparato.

Jediné auto, které by mohlo dostat označení GTi – i kdyby elektrické – je 208, tedy pokud se rozhodneme mít v nabídce takové auto,“ uzavřel rozhovor Imparato.

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - xxc
17. 3. 2020 05:14
Re: Jen by mne zajímalo,
ved aj tak sa tie GTI predavaju, ze su okrajove :-) urcite to dava vacsi zmysel do mesta, ako benzinove GTI
Avatar - Jerry.Gunman
16. 3. 2020 22:23
Re: Jen by mne zajímalo,
ty BYs to koupil.
No a kdyBY babka měla koule, tak BY z ní byl děda ;-)
16. 3. 2020 17:53
Re: Než elektrovehykl s nápisem GTI,...
tak snad prokáží větší rozum než Ford, idkyž jeden v současný době neví ;-\
Avatar - speedfred
16. 3. 2020 17:29
Re: Jen by mne zajímalo,
208GTi som mal na 2 dni a celkom sa mi to pozdávalo.
Avatar - xxc
16. 3. 2020 17:24
Re: Jen by mne zajímalo,
Ja by som to kludne kupil, keby som mal dost penazi. A kto kupuje GTI, ma dost penazi.