Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ARD AW paneliste 150320„Čistě teoreticky, když dokážeme na celém světě, aby se nikdo během dvou týdnů, nejdelší inkubační čas, nenakazil, tak virus zmizí. Zavřít hranice, vše zastavit a když budeme mít štěstí tak máme po 2-3 týdnech stav pod kontrolou a jednotlivá onemocnění můžeme léčit, což nejde v tisícových množstvích.“

* * *

Dne 15. Března nabídla od 21:45 hod. německá veřejnoprávní ARD skvělou debatu moderátorky Anne Will na téma: Korona krize – Jak drastická musí být opatření. Věcná debata osobností napříč společností.

Hosty byli: Olaf Scholz (SPD), vicekancléř a ministr financí, Armin Laschet (CDU), ministerský předseda Nordrhein-Westfalen,  Claudia Spies, lékařská vedoucí Charité Centrums pro anestelogii a intenzivní medicínu, Alexander Kekulé, ředitel Institut pro medicínskou mikrobiologii na Universitě Martina Luthera v  Halle-Wittenberg, specialista pro mikrobiologii, virologii a infekční epidemiologii, Angela Inselkammer, presidenska Bavorského svazu hotelů a restaurací  DEHOGA Bayern, Cerstin Gammelin, zástupkyně vedoucího parlamentní kanceláře  "Süddeutschen Zeitung".

Celou debatu můžete shlédnout ZDE. Nejvíce mne zaujalo vystoupení Alexander Kekulé. Překlad části jeho vystoupení přikládám (od 6:30 min.):

„Ztratili jsme šíleně mnoho času. Uprostřed února bylo jasné o co se jedná, že virus je zpět. Mnoho času uplynulo, aniž bychom v Evropě konali. Žádné kontroly na hranicích, žádné testy na chřipku s paralelním testováních na jiné viry. Proto byl první virus objeven náhodně až v Berlíně. Pozdě jsme zavřely školy a mateřské školky, když se lidé vrátili z dovolených a děti už seděly ve školách. Jedno nakažené dítě za 8 týdnů nakazí 3000 dalších lidí. 0,5 % zemřou. 200-300 lidí přejde na jednotky intenzivní péče a cca 15 z nich zemře. To vypovídá o všem co se zmeškalo. Virus se chová jako hodinový strojek, což se dá skoro matematicky předpovědět. Nacházíme se minutu před půlnocí či minutu po, kdy už můžeme jen připravovat nemocnice. První obranná linie jsou pořád lidé, když vláda neudělala nic. To je to co se stalo. Musíme nyní dělat co dělat lze. Zavřít hranice.

Probíhá experiment. Nikdy jsme to nedělali. V Číně to fungovalo jak jsme viděli. Když dokážeme během inkubační doby 2-3 týdny, vše zneprovoznit, tedy takřka „shut down“, zabrání se exponenciálnímu nárůstu onemocnění. Čistě teoreticky, když dokážeme na celém světě, aby se nikdo během dvou týdnů, nejdelší inkubační čas, nenakazil, tak virus zmizí. Zavřít hranice, vše zastavit a když budeme mít štěstí tak máme po 2-3 týdnech stav pod kontrolou a jednotlivá onemocnění můžeme léčit, což nejde v tisícových množstvích. Měli jsme  5000 onemocnění. K tomu je třeba říci, že se díváme stále do minulosti, 10 dní zpět.  Nyní je tento počet vysoce překročen, to vědí odborníci. Proto se zavádějí drastická opatření takřka jako „ultima racio“.“

P.S.

Alexander Kekulé, je zřejmě potomkem české protestantské rodiny Kekuléů ze Stradonic, která musela opustit vlast po Bílé hoře. Viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Kekulov%C3%A9_ze_Stradonic .

* * *

S hodnocením Číny bych byl opatrný. Cituji  The Epoch Times z dnešního dne: Čínský režim přinutil WHO, aby vyřadila Tchaj-wan ze Světové zdravotnické organizace. Je možné, že šéf WHO nekriticky tlumočí informace podávané čínským režimem a nebere v potaz zprávy o záměrných manipulacích s informacemi? Šéf WHO,Tedros Adhanom Ghebreyesus je marxista,šéf Tigrajské lidově osvobozenecké fronty, se silnou vazbou na čínský režim. Afrika je velice závislá na Číně a Tedros má osobní zájem na dobrých vztazích s čínským režimem, který chce v jeho rodné zemi, Etiopii, vybudovat za 80 milionů dolarů Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí.

* * *

Porovnejte prostředí, oblečení, kultivovanost způsobů a řeči a věcnou argumentaci a skvělou pací kamery, s vystoupeními českých politiků a osobností veřejného života. I bez znalosti německého jazyka vidíme ten nebetyčný rozdíl. Je-li na správném místě schopný či odborník, podle toho se chová, stejně jako neschopný a neodborník. V tomto směru jsme za Západem stále hodně pozadu.

Mimochodem kvalitu ARD hlídá nezávislá Rada ARD, složená z respektovaných osobností napříč německou společností, bezplatně. Podřízenost Rady ČT vedení ČT vidíme dennodenně na kvalitě vysílání ČT, pokud vůbec o nějaké kvalitě lze hovořit.

Kdyby svět dokázal reagovat včas a adekvátně, škody by byly minimální. Takto budou obrovské na životech i materiální. Ty druhé lze vždy nahradit. Ztráty životů by nám měly pomoci navrátit se ke zdravému rozumu, omezit nezřízený „konzumní blahobyt“ na účet chudých zemí a přírody. Dívat se na životy druhých pomocí různých krabiček není žádný život. Stále více lidí si to uvědomuje a bude uvědomovat – i díky koronavirusu. Přes všechnu tragédii může být nápomocen, abychom své životy skutečně žili a připomenul nám, že život je poněkud o jiných hodnotách, které v supermarketech nikdy nenakoupíme.

Už za první republiky jsme byli soběstačnou zemí a potraviny mohli i vyvážet. Nyní jsme na tisících hektarech kvalitní zemědělské půdy postavili haly, továrny – a potraviny musíme dovážet. I takto nám koronavirus připomíná ztrátu zdravého rozumu a pudu sebezáchovy.

Tož občané je čas zapřahat“, řekli by i dnes bratři Tomáš a Jan Antonín Baťa. Byli příkladní v používání zdravého, selského rozumu. Jehož čas musí přijít, jinak se vrátíme na začátek – a zaslouženě!   

 

Jan Šinágl, 16.3.2020

* * *   

Emma Smetana v rozhovoru se Soňou Pekovou na téma soukromých laboratoří!

Šoňa Peková pomáha celému světu s boji s koronavirem - zdarma! Česká republika o její pomoc nestojí!

Vzpomínka na profesora MUDr. Karla Rašku st., zakladatel moderní české a světové epidemiologie – jeho aktuální odkaz dnešku!

Seneca: I po 2000 letech promlouvá aktuálně k dnešku!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.88 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)