Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Středoškoláka (15) ubodali před rychlým občerstvením: Zdrcení rodiče jsou bez sebe žalem

Autor: ran - 
16. března 2020
19:02

Klidná přímořská čtvrť Redcliff v Brisbane na východě Austrálie se stala dějištěm vraždy bezproblémového a oblíbeného mladíka. Na Anguse Beaumonta (†15), který se poklidně vracel domů z restaurace rychlého občerstvení, se nečekaně vrhla parta výtržníků a bodla mu nůž do hrudníku. Mladík zemřel cestou do nemocnice. Zdrcení rodiče truchlí a pro pachatele požadují exemplární trest.

Středoškolák Angus Beaumont (†15) šel v pátek ven spolu s dalšími čtyřmi kamarády.  Kolem 8. hodiny večerní odcházeli z restaurace s rychlým občerstvením, kde si předtím užili odpočinkovou předvíkendovou večeři. V tom okamžiku na jejich skupinku zaútočili tři výtržníci. Angus se zhroutil na chodník s nožem v hrudníku. Zranění bohužel podlehl, ještě než ho záchranáři stihli dovézt do nemocnice.

Policisté podle britského portálu Daily Mail v neděli zatkli dvojici mladíků (oba 14), které z činu obvinili. Mladíkovi rodiče jsou bez sebe žalem a vyjádřili touhu po spravedlivém trestu pro pachatele tohoto zcela nesmyslného činu. „Slovy nejde popsat, co prožíváme, tohle bychom nikomu nepřáli. Teď nám zbývají už jenom vzpomínky,“ řekli nešťastní rodiče.

V neděli se u místa činu sešli mladí lidé, kteří Anguse znali, aby mu tak mohli věnovat tichou vzpomínku a zanechat na místě vzkazy plné lásky, které si už ale mladý muž nikdy nebude moci přečíst. Na sociálních sítích také mnoho mladíkových známých a spolužáků vyjadřuje hluboký zármutek. „Byl to velký kamarád a pohodář, byla s ním vždycky velká sranda. Měl taky ohromnou energii; prostě fajn kluk,“ popsal Brayden Bissett svého spolužáka ze třídy, s nímž studoval na místní střední škole.  

Podle vyšetřovatele Michaela Hogana se zdá, že k útoku nebyla zavdána žádná objektivní příčina: „Nyní je těžké spekulovat nad možným motivem takového barbarského a podlého činu. Podle všeho byl útok nevyprovokovaný a obě skupinky se neznaly. Očekáváme ale, že se tu útočníci pohybovali častěji,“ poznamenal policista.

Nyní se prošetřují záznamy z bezpečnostních kamer. Zachytily agresory na útěku z místa činu. Dva z pachatelů ujížděli na kole. Policie také věří, že klíčové svědectví dodá muž, který se podle kamer v inkriminovanou dobu pohyboval nedaleko. Vyzvala ho, aby se přihlásil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání