Banes Motor České Budějovice
17.03.2020, Filip Kortus

Hráči udělali velký progres, říká o starších žácích František Bombic

I mládežnické kategorie musely ukončit sezonu o poznání dříve, než bylo v rozpisu. Starší žáci Motoru tak přišli o možnost završit skvělou druhou polovinu sezony, ve které dominovali a prohráli pouze jednou. O vývoji celého ročníku hovořil hlavní trenér František Bombic, který k týmu přišel z pozice videotrenéra A-týmu.

Sezona pro vás předčasně skončila. Co jste říkal jejímu průběhu?
Po oslovení ze strany mládeže jsem nabídku trénovaní přijal. Musel jsem ukončit práci videotrenéra u A-týmu, což nebylo vůbec jednoduché. Chtěl jsem trénovat na ledě a způsobil tak Vencovi menší trable. Jsem rád, že za mě našel náhradu. Po sezoně mohu říct, že hráči udělali velký progres a zlepšili se nejen výsledkově, ale i fyzicky. Byla pro mě radost je pozorovat.

V úvodu sezony jste neměli optimální výsledky. Čím to bylo? Trápili jste se v koncovce?
Odstartovali jsme špatně. Opravdu nás trápila koncovka, ačkoliv jsme soupeře opticky přehrávali. Dokázali jsme vyprodukovat i plno střel, ale často nebyly nebezpečné. Styl hokeje, který jsme hráli, byl na začátku procesu. S proměňováním šancí jsme měli problém po celý ročník, chyběl tomu větší drajv. Tréninkem jsme se neustále posouvali a projevovalo se to i na výsledcích. Po Novém roce jsme prohráli pouze jednou, poslední čtyři kola se nakonec neodehrála.


Konečná tabulka


Tréninkový proces měl na zlepšených výsledcích největší podíl?
Měl jsem možnost pracovat jeden rok pod Vencou Prospalem a mám s ním naprosto totožný pohled na trénink na ledě. Především právě díky tomu jsme zaznamenali velký posun. Ale nepodceňovali jsme ani přípravu na suchu, každý den jsme měli trénink mimo led. Kluci zesílili, což jim jistě prospělo, ale to hlavní je posouvalo na ledě. Intenzita a styl tréninku je to nejvíce, co jim můžete dát.

Nejdůležitější pro vás bylo, abyste mužstvo připravil na přechod do dorostenecké kategorie?
Ano, přesně tak. Kategorie U15 je de facto příprava na to, co je čeká potom. Po všech stránkách. Cílem bylo, abychom hráče připravili do dorostu. Troufnu si tvrdit, že se to povedlo.

Jak se vám s týmem pracovalo?
Velmi dobře. Když jsem k týmu přišel, tak jsme si na sebe museli zvykat. Museli jsme nastavit hranice, přes které se nemohlo jít. Snažili jsme se veškeré problémy řešit individuálně, neustále jsme spolu komunikovali. Plnil jsem roli prostředníka mezi svěřenci, rodiči a školou. Moc mě to bavilo.


Statistiky hráčů


Co jste chtěl do týmu přinést?
Snažili jsme se o individuální přístup. Jednotlivě jsme komunikovali o problémech ve škole, v soukromí a snažili se tomu přizpůsobit tréninkový plán. Z mého pohledu už nelze trénovat plošně, ale je třeba to řešit s každým zvlášť.

Projevovalo se to i při zápasech?
Styl mého koučinku na střídačce byl trochu odlišný. Chtěl jsem, aby se hráči koncentrovali na každé střídání a dostávali se čím dál více do hry. Když jsem viděl, že na ledě něco nefunguje, tak jsem na to reagoval a upravoval rozložení času na ledě mezi hráče. Jakmile se někomu dařilo a hrál s chutí, nasazoval jsem ho častěji. Každý si musel prostor na ledě zasloužit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....