Hlavní obsah

Třetina týmu nakažena při osmifinále Ligy mistrů

Valencie oznámila, že více než třetina fotbalistů a členů realizačního týmu měla pozitivní test na koronavirus. Podle prohlášení španělského klubu, který o prvních nakažených informoval už o víkendu, se zatím ani u jednoho neobjevil příznaky COVID-19.

Foto: Handout, Reuters

Daniel Wass (v pádu) z Valencie a Robin Gosens z Atalanty Bergamo. Ilustrační foto.

Článek

Prvních pět případů se v týmu Valencie objevilo v neděli. O pozitivním testu informovali obránci Ezequiel Garay a Eliaquim Mangala, klub poté uvedl, že nakažení jsou také další hráč a dva členové realizačního týmu. Podle médií byl třetím nakaženým fotbalistou José Luis Gayá.

Nyní Valencie informovala o dalších nakažených členech týmu. Podle prohlášení na klubovém webu se všichni nakazili při osmifinále Ligy mistrů s Bergamem, jehož první zápas se hrál v Miláně. Itálie je přitom nejvíce zasaženou zemí v Evropě a celosvětově už se koronavirem nakazilo zhruba 180 tisíc lidí a sedm tisíc zemřelo. Kvůli nákaze byla přerušena většina fotbalových soutěží a v ohrožení je i konání letního mistrovství Evropy nebo olympijských her.

"Navzdory přísným opatřením, které jsme kvůli zápasům v Lize mistrů zavedli, poslední testy ukázaly, že máme nakažených 35 procent týmu," uvedla Valencie na webu. "Nikdo z nakažených nemá příznaky, jsou doma pod dohledem lékařů a trénují individuálně," dodal klub.

Reklama

Související témata: