Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

TechnologieZábava

Start-up Fireball spouští crowdfungingovou kampaň na vývoj role-playingové mobilní aplikace

Čeští vývojáři z Fireball Studios 2. dubna na crowdfundingové platformě Kickstarter spouští kampaň na vývoj unikátní mobilní hry Fireball. Ta poprvé umožní přenést koncept tradičního stolního role-playingu podobnému Dračímu doupěti či americkému D&D (Dungeons & Dragons) do mobilního světa. Cílová částka, která by měla být prostřednictvím crowdfundingu vybrána, činí 20 000 $. Tým na aplikaci pracuje již od července 2019 a její vývoj je nyní zhruba v polovině. Projekt v jeho začátcích finančně podpořili podnikatel Jiří Hlavenka a zakladatel vyhledávače Kiwi Oliver Dlouhý. Vydání hry je plánované na konec letošního roku.

Hlavní výhody aplikace tkví v automatizaci několika set stran komplikovaných herních pravidel. Fireball také usnadní často nelehké plánování herních setkání. Hráči mezi sebou budou komunikovat prostřednictvím chatu, díky čemuž vznikne možnost hrát kdykoliv a na dálku. Aplikace bude k dispozici zadarmo, a všichni uživatelé tedy budou moci zažít plnohodnotné dobrodružství bez nutnosti za cokoliv platit. Navíc pak bude možné získat přístup také k placenému obsahu v podobě dodatkových objektů v inventáři, rozšíření hudební knihovny, předem připravených dobrodružství a podobně.

Každý uživatel bude mít možnost do hry pozvat své přátele, případně najít spoluhráče úplně nové, a to na základě jazyka, časového pásma nebo i zkušeností a herních preferencí. Díky této vlastnosti se Fireball stává ideální hrou pro všechny, kteří by si role-playing rádi vyzkoušeli, ale nemají s kým. Díky automatizovaným pravidlům je aplikace také dobrou volbou pro úplné nováčky, kteří s role-playingem nemají žádnou předchozí zkušenost.

“Chceme ukázat světu, že mobilní hry nemusí být jenom o nekonečném drcení cukrovinek nebo sekání ovoce. Fireball hráčům přinese spoustu opravdových dobrodružství, které budou moci zažít se svými přáteli.” říká Jan Roose, zakladatel a CEO Fireball Studios.

Zdroj a foto: Fireball

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *