František Budín pracoval jako účetní v Československých státních drahách. Osudové sa však pro něj stalo střetnutí s komikem Felixem Holzmannem v Litoměřicích, kde začali společně v 50. letech 20. století vystupovat.

„Začal jsem pracovat s Felixem Holzmannem, když jsem ho potkal v Litoměřicích v kasárnách. On tam vystupoval sám. Když jsem ho viděl, věděl jsem, že by byl pro mě výborný partner, protože měl krásnu mimiku. Nabídl jsem mu, že bychom mohli spolupracovat,“ vzpomínal Budín v České televizi na začátky své estrádní dráhy.

Začátky byly sice krušné a místo peněz dostávali komici zabijačku nebo pivo, ale postupně se vypracovali a šli strmě nahoru. Paradoxní je, že čím víc se stávali slavnějšími, tak Budín spolupráci omezil, protože zůstal věrný práci na železnici a měl strach své stále zaměstnání opustit. Přesto na něj v rodném Ústí nad Labem nezapomněli. 

„Zemřel František Budín. V červenci by mu bylo 96 let.  Muž, který dlouhá léta byl tím druhým u Felixe Holzmanna. Byl mužem, bez kterého se málokterý komik obejde. A on byl vynikající ‚přihrávač‘. Sehráli spolu velké množství scének, pobavili mnoho lidí. František Budín mimo vystupování s Felixem Holzmannem moderoval mnoho pořadů, dělal velký počet vystoupení pro děti, uskutečnil mnoho kouzelnických vystoupení,“ oznámil Ústecký deník smrt Františka Budína, který se dožil úctyhodného věku 95 let.

VIDEO: Just Sul – indický influencer, který baví svět svými parodiemi.

Fotogalerie
7 fotografií