Michal Kvasnica
17. března 2020 • 13:33

Zlínská „karanténa“: hráči bez roušek na nohejbale. Klub se distancuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nouzovém stavu to jinak nejde, proto od včerejška vyhlásily všechny ligové týmy individuální přípravu svých hráčů. Včetně Zlína, jehož opory jako Antonín Fantiš či Tomáš Poznar na sociálních sítích propagují nošení roušek, omezení pohybu a domácí karanténu. Dnes už však tito fotbalisté společně s Róbertem Matejovem a Lukášem Bartošákem na svých Instagramech sdíleli ve stories videa, jak čtveřice společně hraje nohejbal a stolní tenis. To vše s hashtagem #treninkvirus.



„Devadesát procent lidí v obchodě roušku nemá a kouká na nás, co ji máme, jak na blázny. Noste roušky.“ Tak zní poslední pondělní instagramový příspěvek Antonína Fantiše na svém profilu, který připojil fotkou s bílou rouškou na svých ústech.

Tomáš Poznar se pro změnu včera zapojil do videokampaně FORTUNA:LIGY, ve které fotbalisté ze všech týmů prostřednictvím půlminutového spotu apelují na veřejnost.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE >>>

„Jak jistě víte, situace v naší zemi není vůbec příznivá a dotýká se každého z nás. Buďte tak hodní a respektujte nařízení Úřadu vlády: omezte pohyb venku, nebo dokonce zůstaňte doma. Pokud se z nějakého důvodu dostanete ven, vezměte si na sebe roušku nebo cokoliv kolem pusy. Společnými silami to můžeme zvládnout a porazit,“ říká nejlepší střelec Fastavu a na konci videa si rovněž nasazuje roušku.

O to zvláštněji působí tzv. stories příspěvky na Fantišově Instagramu z pondělí, kde s Poznarem a Matejovem v uzavřené tělocvičně hrají nohejbal. Hashtag: #treninkvirus.

To není vše, dnes dopoledne přibyla fotka, kde už jsou zlínští hráči čtyři. Přidal se ještě Lukáš Bartošák. Popisek: „Turnájek.“ Všichni se v uzavřeném prostoru drží kolem ramen, přitom Fantiš s Bartošákem mají doma malé děti...

Pár hráčů Zlína místo karantény uspořádalo menší nohejbalový turnaj
Pár hráčů Zlína místo karantény uspořádalo menší nohejbalový turnaj

Podle informací iSport.cz se však takový přístup klubovému vedení ani realizačnímu týmu nelíbí a nesouhlasí s ním. Mimochodem, staronovému trenéru Bohumilu Páníkovi je 63 let, takže v boji s koronavirem patří do rizikové skupiny lidí.

„Tito hráči se sešli ve svém osobním volnu a my bohužel nemůžeme hlídat každého z nich, každý nyní přebírá odpovědnost sám za sebe a měl by se podle toho chovat, jít příkladem veřejnosti. Zbytek týmu v průběhu individuálního režimu plně respektuje a dodržuje nařízení Úřadu vlády. Všichni dostali už v pátek od klubu přesné instrukce a doporučení, jak se mají chovat, že se nemají sdružovat a podobně. Od takového chování se samozřejmě distancujeme,“ okomentovala celou situaci Zuzana Molková, tisková mluvčí Zlína.

Takže zatímco ostatní ligisté se sami potí v domácí posilovně, běhají v parku či odjeli z velkých měst na chalupu do hor, aby mohli kondiční plány plnit v izolaci, čtyři ševci s hromadným tréninkem evidentně problém nemají.

Ideální vzor pro mládež vypadá jinak.

FC Zlín Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud