Sparta, Plzeň, nebo jiný klub? Rytíř Zikmund je hodně žhavým zbožím

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Za zády nechal povedenou sezonu, Ladislav Zikmund patřil k nejlepším hráčům Kladna a je tudíž hodně ceněným zbožím. Nezdolnému bojovníkovi skončila u Rytířů smlouva a může vybírat z několika zajímavých nabídek. „Láďa ukázal, že je hokejista. Chce pokračovat v Tipsport extralize, už dřív říkal, že by potřeboval změnu," hlásí hráčův agent Josef Machala.

Který klub by mohl Zikmunda získat? „To je zatím předčasné. Ale zájem je velký," povídá Machala. Hovoří se o Spartě, ozvat se měla Plzeň, svého bývalého hráče by rádi získali zástupci Karlových Varů. Jedno je jisté: v Kladně už Zikmund pokračovat nebude. Rytíři sestoupili a jejich elitní ofenzivní hráč touží pokračovat v nejvyšší soutěži.

Má co nabídnout. Čtyřiadvacetiletý rodák ze Sokolova zaujal bojovností, bruslením i produktivitou. V letošní sezoně sehrál za kladenské Rytíře 51 utkání, zaznamenal 15 gólů a stejný počet nahrávek. S 30 body byl druhý v klubovém žebříčku produktivity za Bradym Austinem. třetí Brendan O'Donnell také nasbíral 30 bodíků, ale dal o jednu branku méně.

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

V kladenském dresu dokázal uplatnit jednu velkou přednost. „Láďa je výborný v předbrankovém prostoru, z tohoto pohledu je to hráč k pohledání. Umí se prosadit v místech, kde to bolí. A kam se v českém hokeji nikomu moc nechce," zmiňuje Josef Machala.

Zikmund má zajímavý hokejový příběh. V juniorském věku patřil k velkým nadějím, v roce 2012 odešel do zámoří a sezonu strávil v nižší NAHL – jedno utkání tehdy sehrál také v USHL za tým Green Bay Gamblers. Následně zamířil do Košic, v ročníku 2015-16 hrál juniorku za Karlovy Vary a okusil také druhou ligu dospělých v mateřském Baníku Sokolov.

Načež vyrazil do Kladna. A postupně se vypracoval na nejvyšší úroveň. „Láďa je dříč. Atlet! Každým rokem vyhrává fyzické testy, navíc umí hokej. Hraje dobře dozadu, bojuje, dává góly a dělá body. Je zkrátka všestranný, celoplošný hokejista, což se vždycky cenilo a cení," potvrzuje Josef Machala.

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Během sezony 2018-19 hrál Zikmund Chance ligu, i s play off posbíral 32 gólů a 25 asistencí. Dostal se do All-Star týmu soutěže. Rytířům pomohl k návratu do Tipsport extraligy a v nejvyšší soutěži byl poté jednou z jejich největších opor. Většinu ročníku nastupoval v útočné formaci s majitelem Jaromírem Jágrem.

„Láďovi to hodně pomohlo, získal větší sebevědomí. Hrát s Jágrem není legrace, ale on to zvládl. Jarda u sebe zkoušel i jiné hráče, Láďu tam však měl v podstatě celou sezonu. I to svědčí o tom, že Zikmund udělal velký progres." Co bude dál? „Už loni mi říkal, že potřebuje změnu, teď přišla vhodná doba. Jednání stále probíhají, brzy bude o jeho budoucnosti jasno," uzavírá Machala.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz