Hlavní obsah

Internetové televize mají žně, kina počítají ztráty

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omezení pohybu a zavření kinosálů dělá velké starosti majitelům kin, kteří už počítají ztráty, ale rozhodně nevadí firmám, které nabízejí filmy a seriály na internetu. Upozorňují na zvýšený zájem diváků a stále rozšiřují svou nabídku.

Foto: Falcon

Brad Pitt ve vedlejší roli filmu Tenkrát v Hollywoodu

Článek

Vedle světových společností jako Netflix a HBO láká také česká Televizeseznam.cz nebo menší Aerovod.

„Videoportál Televizeseznam.cz reaguje na aktuální situaci a nabízí divákům nové pořady, které mohou sledovat ze svých domovů. Ke zhlédnutí jsou tematické speciály zaměřené na koronavirovou pandemii, ale i zábavní pořady a dokumenty pro nutný a potřebný odpočinek a odreagování,“ uvedla PR specialistka Hana Holubová.

„Tematický speciál publicistického pořadu Fenomén sumarizuje doporučení pro zvýšení obranyschopnosti našeho organismu. Díl Jak posílit odolnost našeho těla mohou diváci sledovat již nyní. Jan Tuna s pořadem A DOST! analyzuje současnou situaci ve speciálu zaměřeném na fungování českého zdravotnictví. V nejnovějším díle pak přináší seznam běžně dostupných potravin a nápojů, které nám pomohou zvyšovat imunitu.“

Foto: Seznam.cz

Deniska, bývalá prostitutka a přítelkyně hokejového trenéra Hrouzka v podání Hany Vágnerové

Šiju, šiješ, šijeme, aneb Češi si svépomocí vyrábí ochranné roušky. Jak si ji můžete doma vyrobit sami i vy, najdete v novém díle Jak na to. Zdůraznění bezpodmínečného nošení ochranných roušek a apel na zodpovědnost všech lidí se věnuje i Luptákův vlogísek. Diváci se mohou těšit i na Denisku z Lajny (Hana Vagnerová) a její snahu o vlastnoruční ušití roušky. Pobaví i Martin Kavka v pořadu Hacknutá čeština. A hledáte-li návod na výrobu antibakteriálního gelu, pak sledujte v sobotu 21. března pořad Home Made.

V novém dílu Geniální, ale… mohou diváci zavzpomínat na mimořádnou zpěvačku Evu Pilarovou, zajímavosti z natáčení poslední One man show najdou diváci ve středu 25. března.

V novém pořadu Malá Hanoj okusí diváci naprosto odlišný svět. Poznají pražskou tržnici Sapa, která je často označována jako Malá Hanoj a potkají se s místními. Ti dají od 24. března nahlédnout do své věhlasné kultury, skrze jedinečnou vietnamskou kuchyni.

Foto: Cinemart

Vlastníci: Kryštof Hádek a Stanislav Majer

Aerovod nabízí více než 300 artovějších snímků, novinky i klasiky.

„Většina katalogu Aerovodu je dostupná v rámci předplatného, které lze pořídit za 150 Kč měsíčně, filmy lze také za poplatek několika desetikorun streamovat či stahovat jednotlivě. Katalogu novinek aktuálně vévodí oscarový Parazit, dvěma Českými lvy ocenění Staříci či islandský snímek Daleko od Reykjavíku. Nové filmy se nyní na Aerovodu objevují každý den – ode dneška budou mít diváci možnost zhlédnout francouzskou komedii Tenkrát podruhé a ve středu hit Jiřího Havelky Vlastníci,“ sdělila Kateřina Dvořáková z Aerofilms.

„Těší nás, že díky Aerovodu nemusíme naše příznivce ochudit o kvalitní filmy ani v této nesnadné době,“ dodal dramaturg Jakub Němeček. „Za poslední týden evidujeme několikanásobně větší množství přímých nákupů jednotlivých filmů a stovky nových předplatitelů. Abychom zájem uspokojili, přidáváme denně nové filmy a s distributory a producenty vyjednáváme předčasné uvedení dalších novinek. Velkou radost máme z toho, že k aktuálně nejsledovanějším snímkům, Parazitovi a Staříkům, přibydou už tuto středu Vlastníci.“

Foto: Aerofilms

Korejský film Parazit

Nechybějí ani klasické kousky od Pedra Almodóvara, Akiho Kaurismäkiho nebo Woodyho Allena.

Na novinky v programu upozornila také Pavla Brožková z HBO GO. Největším hitem dubna bude Tenkrát v Hollywoodu Quentina Tarantina s Leonardem DiCapriem a Bradem Pittem. Film uvedou 19. dubna. Pozornost budí i Spiknutí proti Americe, minisérie na motivy stejnojmenného románu Philipa Rotha, která nabízí alternativní historii Spojených států.

„Těšit se můžete na nového Tarantina nebo spoustu nových skvělých seriálů.

Nenechte si ujít Phoebe Waller Bridge a její novinku Run, seriál z produkce HBO s Markem Ruffalem v hlavní dvojroli, Bludné kruhy nebo Clinta Eastwooda a jeho Pašeráka. V nabídce máme opět skvělé dokumenty, vaší pozornosti by neměl ujít Hon za pravdou: Dezinformace a cena falešných zpráv,” sdělila Brožková.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám