Marek Stodůlka
17. března 2020 • 23:00

Bolestivé dny hvězdného Mayweathera. Po matce jeho dětí zemřel i strýc (†58)

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další sportovní legenda odešla. Tentokrát smutní boxerský svět, zejména pak nejbohatší rohovník Floyd Mayweather. Ve věku osmapadesáti let totiž zesnul jeho strýc Roger, sám slavný boxer a uznávaný trenér. Jde o druhou tragédii během jediného týdne, která americkou hvězdu ringu zasáhla.



Odešel jeden z tvůrců jedinečné kariéry. Padesát vítězství, žádná porážka. Tato perfektní bilance Floyda Mayweathera se budovala mimo jiné i pod vedením jeho strýce. Lze tak říct, že Roger Mayweather pomohl vychovat možná nejlepšího boxera současnosti. Roger ale nebyl pouze skvělým trenérem, za svou aktivní kariéru nasbíral sám mnoho úspěchů v ringu.

Na profesionální scéně se představil ve dvaasedmdesáti soubojích, vyhrál padesát devětkrát. Zesnulému Američanovi se v minulosti podařilo dokonce získat tituly WBA v super pérové váze a WBC v lehké velterové divizi. Střetnul se s legendami, jakými jsou Julio César Chávez nebo Ray Mancini. Osmnáctiletá kariéra se na něm však negativně podepsala.

Floyd Maywetaher boxuje se svým strýcem Rogerem
Floyd Maywetaher boxuje se svým strýcem Rogerem

„Můj strýc Roger trpí kvůli boxu výpadky paměti,“ řekl v roce 2015 Floyd Mayweather v jednom z rozhovorů. „Nedávno mu bylo padesát, ale vypadá jako osmdesátník,“ dodal pochmurně.

Tato dvojice spolu trénovala v začátcích slavného Američana v roce 1996, po dvou letech se ale vrátil z vězení Floydův otec a vzal si připravování syna na starost. Pár se tak dal znovu dohromady až na začátku nového tisíciletí, když Roger ukončil profesionální kariéru. Vydrželi spolu dvanáct let, od válu šel Mayweatherův strýc až v roce 2012, právě kvůli zdravotním problémům.

Pro nejbohatšího boxera planety tak jde o druhou obrovskou ránu během pár dní. V úterý byla nalezena mrtvá jeho expřítelkyně Josie Harrisová, která Floydovi porodila tři děti. Přestože se spolu pár rozešel před deseti lety kvůli údajnému domácímu násilí, slavný rohovník byl ze smrti bývalé lásky nejspíš zdrcený. Na Instagram přidal několik fotek s popisky „Má láska,“ „Můj anděl“ nebo „Má lepší polovička.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud