Po Hřebíkovi či Vavruškovi se dočká vlastního dokumentu i nyní volný Hašek

Po Hřebíkovi či Vavruškovi se dočká vlastního dokumentu i nyní volný Hašek
OBSAHUJE VIDEO

O bývalém trenérovi Sparty či Bohemians 1905 Martinu Haškovi, jehož starší syn nedávno podal výpověď ve Spartě, aktuálně vzniká dokumentární film "Hašan (ten trenér)". 

Režisérem snímku, u nějž právě probíhají finální práce ve střižně, je Petr Tomášek, který v minulosti natočil filmy o Jaroslavu Hřebíkovi a Davidu Vavruškovi.

Příběh Martina Haška staršího má určitě co nabídnout. Jako mladší bratr byl u začátků kariéry legendárního hokejového brankáře Dominika Haška.

Jako hráč získal pět mistrovských titulů se Spartou, zahrál si v Lize mistrů a dostal se i do reprezentace.

Jako trenér získal další titul se Spartou a po několika druholigových angažmá se dostal na lavičku Bohemians Praha 1905. Zde nejprve trénoval svého nejstaršího syna Martina, k němuž po roce přibyl další syn Filip.

Tato unikátní situace přitahovala pozornost médií i fanoušků. Jak na ni nahlíželi hráči v kabině shrne kapitán Klokanů Josef Jindřišek či tehdejší asistent Dalibor Slezák.

"Z pozice tiskového mluvčího Bohemians jsem měl možnost Martina poznat jako člověka s mimořádnou energií a zajímavými názory nejen na fotbal. Věřím, že právě tyto atributy se nám povede ukázat i v dokumentu," pronesl Petr Tomášek, jenž snímek natáčel spolu s Adamem Kvitou od jara 2018 do podzimu 2019. říká Petr Tomášek, který film natáčel společně s Adamem Kvitou od jara 2018 do podzimu 2019.

Diváci se můžou těšit na unikátní záběry trenérského proslovu před utkáním se Spartou či na pokyny, které Hašek udílel z lavičky Klokanům přímo při utkání s Baníkem Ostrava.

Více než hodinový snímek by měl mít premiéru letos na jaře. Sportovní a filmoví fanoušci mohou podpořit vznik tohoto dokumentu na serveru hithit.com, kde si mohou koupit například vstupenky na pražskou premiéru, po níž bude následovat beseda se samotným trenérem.