Můj čas na kafíčko

Vydrží Borhyové dlouho utajovaný vztah?

Po čtyřech letech utajovaného vztahu moderátorka Lucie Borhyová (41), konečně prozradila, že se svým přítelem opravdu žije. Její pohledný právník, opět o hodně mladší, se konečně smí oficiálně objevovat v její společnosti. Dalším dětem se okatá kráska nebrání. Co by to ale znamenalo pro její kariéru?

Hvězda televizních novin, moderátorka Lucie Borhyová (41) už je asi posledním trumfem naší nejsledovanější komerční televize. Ordinaci válcuje Slunečná, a tak jedinou výkladní skříní zůstává populárně zábavný magazín, kterému Nováci říkají zpravodajství. Kromě vždy bodujících roztomilých zvířátek, krvavých nehod a borce na konec už pravidelný milion diváků přitahuje hlavně ONA. Naše Lucka. Střídající dvojici národ tak nějak přežije, ale když vystrčí svůj výstřih Borhyová, decentně pohodí svou blonďatou hřívou v tak dokonalém kontrastu k vedle sedícímu kolegovi Rayi Korantengovi (45), tak zůstává ovladač televizoru ležet na stolku až do nejbližší reklamy. Málokdo zkouší zvědavě přepnout, co dává konkurence, když se každou chvíli může objevit její dokonalý chrup.


Kamera ji miluje

I když kamera hodně zkresluje a televizní vizážisté dovedou i z ošklivého kačátka udělat koukatelnou husičku, krása a osobnost Lucie na nás z obrazovek doslova vyzařuje. Jediné, co neumíme ze svých křesílek odhadnout, je výška. Každý, kdo ji vidí poprvé ve skutečnosti, tak se diví, jak je malinká. 163 centimetrů. Ale jakých! Je pravda, že sama Lucie na svém vzhledu tvrdě pracuje a na rozdíl od mnoha kolegyň netráví v maskérně čím dál více času. Ale být krásná nestačí. Ji zkrátka kamera miluje. Obzvlášť moderátorský, hodně blízký záběr. Jak může potvrdit řada hereček, tahle blízkost, kdy vlastně už „lezete divákovi do pokoje“ je strašně nemilosrdná. Je vidět každý pupínek, každý neučesaný vlas. No, a když začaly vysílat televize v HD, tzn. ve vysokém rozlišení, musela dokonce spousta starších tváří odejít. Všimnete si kdejaké vrásky a také je znát každý drobný záchvěv tváře nebo mrknutí oka. Všimněte si, že Lucie skoro nemrká. Tedy, to je trik na nás na diváky. To její oko je totiž zaměstnáno, ono čte. Při pozornějším pohledu si všimnete, že jí létají panenky ze strany na stranu, protože i když je text na čtecím zařízení obrovský, zkrátka se čte zleva doprava.

Šokovala diváky vzhledem

Než bylo Lucii sedmnáct, prý se trápila svojí nedokonalou pletí, dokonce se před zrcadlem zkoumala, jestli nemá moc řídké vlasy. V pubertě se to ale zlomilo a došlo jí, že to s jejím vzhledem není až tak hrozné. Když ji pak přijali jako pomocnou redaktorku v nově vznikající komerční televizi, byla už za „barbínu“. V době klasických, důvěryhodných moderátorů, typu Zbyňka Merunky (70) nebo Evy Jurinové (66), bylo nasazení sexy okaté, prsaté blondýny docela odvážným krokem, který tehdejšímu řediteli Novy, Vladimírovi Železnému (74), docela vyšel. Až tak, že se tehdy říkalo, že ti dva spolu něco museli mít. Dodnes to oba popírají.

Normální chlapi se jí bojí

Sice o sobě tvrdí, že je na dlouhodobé vztahy, ale to je dost relativní pojem. Její první láskou byl jakýsi Honzík ve školce. Opravdovou lásku poznala v patnácti. „Potkali jsme se na prázdninách, kde jsme byli každý se svými rodiči,“ prozradila. „Míjeli jsme se na pláži, navazovali oční kontakt. Pak jsme se potkali i v Praze a postupně to přešlo ve skutečnou lásku. Trvala čtyři roky.“ Zkusila i opravdové chlapáky. Dlouhá léta žila s profesionálním golfistou Alanem Babickým (52). Tomu pak nasadila parohy hotelovým úletem s hokejistou Jaromírem Jágrem (48). Golfista by jí sice rád odpustil, ale návrat se nekonal. To už naše hvězda zjistila, že je slavná, což přináší výhody i nevýhody. „Normální chlap se vás bojí oslovit. Ale na ty ostatní si můžete ukázat prstem a je váš. Jenže ti normální se kolem vás nevyskytují.“ A když se to zkombinovalo s Lucčinou objevenou touhou po mladém masíčku, filtrem prošli jakoby jednovaječná dvojčata, otcové jejich dětí. Řecký podnikatel Nikos Papadakis (36) a sporťák Michal Hrdlička (30), chlapci jak přes kopírák. I jejich použití bylo stejné – zamilovat se, udělat dítě a šup ven.

Odtajněný milenec

Kupodivu se zřejmě našel objekt, který splňoval Lucčino neskromné zadání. O hodně mladší, v rámci možností normální, typ, který se nenechá jen tak převálcovat a hlavně, který živelnou Lucku neunudí k smrti. S právníkem Michalem Smečkou (31) už chodí od září 2016 a žije s ním, odhadem asi dva roky. To bylo tajností! Těch her na schovávanou s fotografy! Načež Lucie jen tak ledabyle prohodí: Žijeme spolu v jedné domácnosti, ale už je to tak dlouho, že mi nepřišlo zajímavé o tom mluvit.“ To určitě! To spíš se sebou Smečka odmítl nechat další dva roky orat a pořád se někde na tajňačku scházet. A tak se jednoho krásného dne okázale líbali na veřejnosti k údivu ohromených novinářů, kteří skoro zapomněli mačkat spoušť. Takže teď už je to oficiální.

Dalšímu dítěti se nebrání

Oficiální je dokonce prohlášení, že by Lucka neopovrhla rozšířením rodiny. „Rozhodně nemám strach opět otěhotnět a ani se tomu nebráním. Uvnitř se cítím strašně mladá a plná energie, věk neřeším, to je jen číslo. Kdyby bůh dal, určitě bych ještě jedno dítě chtěla. Nebo i dvě, rozpovídala se. Tomu „bůh dal“, „nebráním“ a „číslo“ by se samozřejmě mohl přiřadit i jiný význam, ale volně přeloženo do češtiny to znamená, že na tom s právníkem tvrdě makají.

Přidělá kolegům starosti?

Třetí a případně čtvrtý chtěný potomek by byl ale čárou do rozpočtu mateřské televizní stanici. Ta už má svých starostí i tak dost. Ordinaci už diváci opouštějí, ono se tam taky už nic zajímavého neděje, i když se děj tak trochu přeměnil v oblíbený detektivní žánr. Poslední pevnost, která odolává, zprávy, ve kterých je i Lucie za hvězdu, třeba podlehnou palbě, kterou dlouho chystá Prima, až rozjede to slibované americké zpravodajství. Ještě aby šla jejich nejoblíbenější tvář na mateřskou! Hrůza pomyslet! Vůbec by nebyla překvapivá zpráva, že v blízkosti Borhyovic vily kdosi navrtal vodovodní potrubí a nacpal do něj silný antikoncepční přípravek. Ne, ale bez legrace. Přejme Lucii, aby jí všechna přání vyšla. Za ta léta, která jsme s ní prožili, si to zaslouží.
Peklo v porodnici

Moderátorčin první porod nebyl moc klidný. Malého Lucase (9) začala rodit o 12 dní dřív, než měla původní termín stanovený na 23. prosince. Na sále se mořila více než šest hodin. Rodit začala v 5.30 h ráno a přesně v 11.45 Lucas poprvé zakřičel na svět. Na gynekologicko-porodnické oddělení v pražské Nemocnici Na Bulovce Lucie hned tak nezapomene, vždycky když sem přijde, naskočí jí husí kůže. Měla jsem hrozné problémy s kojením. Nemohla jsem se rozkojit,“ přiznala. „Vzpomínám si, že jsem tady brečela, že mě bolí prsa. Měla jsem je nateklá. No, hrozný. Psychicky stav po porodu dost těžce nesla. Proto se také rozhodla porodnici pomáhat a po konzultaci s lékaři se stala patronkou neonatologického oddělení, kde se starají o předčasně narozená miminka. „Dá se nadneseně říct, že slzy, které jsem tady prolila, bych ráda přeměnila v ty štěstí, že můžu pomoci,“ dodala Lucie, která se sama při tom málem rozplakala. Podruhé si porod vyzkoušela v červnu 2014, když rodila svou dceru Lindu (5).

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden