Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Caruana na Turnaji kandidátů vyhrál s bílými, další favorit Ting Li-žen se trápí

Američan Fabiano Caruana patří mezi největší favority Turnaje kandidátů v Jekatěrinburgu a ve druhém kole si připsal první vítězství. Bílými figurami porazil domácího držitele divoké karty Kirila Aleksejenka, který je ze všech osmi účastníků papírově nejslabší. Po jedné výhře mají na kontě také další tři šachisté.

Vstup do turnaje se vůbec nepovedl dalšímu z vážných uchazečů o právo vyzvat Nora Magnuse Carlsena k boji o šachový trůn. Číňan Ting Li-žen, třetí hráč světového žebříčku, překvapivě prohrál obě partie. Nejprve ho porazil jeho krajan Wang Chao, dnes dokázal totéž Francouz Maxime Vachier-Lagrave, který do Jekatěrinburgu přiletěl jako náhradník.

Ting Li-žen si už před turnajem stěžoval, že šíření koronaviru hodně narušilo jeho přípravu. Už doma v Číně nemohl být v kontaktu se svým týmem a po příletu do Ruska musel na čtrnáct dnů do karantény.

Šachový Turnaj kandidátů v Jekatěrinburgu - 2. kolo:

Caruana (USA) - Aleksejenko (Rus.) 1:0, Vachier-Lagrave (Fr.) - Ting Li-žen (Čína) 1:0, Něpomjaščij - Griščuk (oba Rus.) 0,5:0,5, Wang Chao (Čína) - Giri (Niz.) 0,5:0,5.

Pořadí: 1. Caruana, 2. Něpomjaščij, 3. Vachier-Lagrave, 4. Wang Chao všichni 1,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články