Týmy F1 pomohou v boji s pandemií

Týmy F1, které si to mohou dovolit, pomohou sektoru zdravotnictví vývojem a dodávkou dýchacích přístrojů pro nejvážněji postižené lidi současnou pandemií.

Štítky: McLaren Mercedes Red Bull Williams Zveřejněno 18. 03 2020 — Tomáš Richtr

Týmy F1 nebudou několik týdnů až měsíců závodit a zavírají továrny. Ale ty, které mají větší zázemí, naopak pomohou v boji proti současné globální pandemii.

Týmy McLaren, Mercedes, Red Bull a Williams, který tradičně působí v jiných odvětvích mimo motorsport, včetně zdravotnictví, reagovaly na výzvy vlád volajících po podpoře v oblasti vrcholového inženýrství.

Jde o zařízení, které mají pomoci těm nejvíce postiženým nejnovějším virem, ať už jde o technologie nebo kapacity. Ačkoli technické detaily pomoci nejsou v tuto chvíli známé, podle webu Racefans už týmy na rešerši v současné chvíli pracují.

Mercedes a McLaren mají silné technologické zázemí za hranicemi automobilismu, Williams se jiným oblastem věnuje dlouhodobě a má vysoké know-how. Ferrari v silně postižené Itálii musí naopak zavádět opatření, aby pomohlo jednu z nejpostiženějších zemí světa dostat co nejrychleji z krize. Ale nakonec se zúčastní také Ferrari.

Diskuse k článku

Napsat komentář