V hradecké fakultní nemocnici pomáhají personálu desítky studentů Lékařské fakulty UK

19. březen 2020

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové pomáhají v souvislosti s epidemií COVID-19 personálu již více než tři desítky studentů Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. 

Čtěte také

První medici od úterý nastoupili například na Oddělení urgentní medicíny či na Kliniku infekčních nemocí FN HK, s dalšími nemocnice se o nástupu jedná. Kromě mediků pomáhají i budoucí sestry.

„Děkujeme studentům za nabídku nám pomoci v této době, velmi si toho vážíme. Určitě to pro ně bude i zajímavá pracovní zkušenost," uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Čtěte také

Medici působí také na dalších klinikách ve FN HK, na kterých pomáhají například pacientům s doprovodem na vyšetření nebo při zásobování zdravotnickým materiálem.

„Mediky umisťujeme na základě požadavků jednotlivých pracovišť. Tam, kde už medici působí, je s nimi personál velmi spokojen," uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK Mgr. Dana Vaňková.

autor: baj | zdroj: Fakultní nemocnice Hradec Králové
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.