MONETA Money Bank (MONETA)
Tiskové zprávy  |  19.03.2020 14:53:37

MONETA spouští odklad splátek pro klienty

Fyzické osoby, živnostníci a firmy mohou od dnešního dne zažádat o odklad splácení svých hypoték, úvěrů nebo leasingů. Odklad se týká tří po sobě následujících měsíčních splátek a poplatků u zajištěných a nezajištěných úvěrů, žádost lze získat na webových stránkách. MONETA tak reaguje na současný stav, zapříčiněný vyhlášením stavu nouze v důsledku pandemie COVID-19.

„Dokumenty o dočasném odkladu tří splátek jsou připraveny na našich webových stránkách. MONETA umožní odklad splátek všem našim klientům. Takto činíme s vědomím zodpovědnosti a nutnosti našim klientům proaktivně pomoci. Dopadem preventivních opatření budeme zřejmě poškozeni všichni,“ uvádí Tomáš Spurný, předseda představenstva a generální ředitel MONETA Money Bank.

MONETA klientům odloží tři měsíční splátky a adekvátně prodlouží splatnost úvěru. Dohromady se tak splatnost úvěru prodlouží o 4 měsíce. Výše všech zbývajících anuitních splátek po odkladu zůstane nezměněna s výjimkou poslední splátky, jejíž výše se může lišit. V případě, že je úvěr sjednán s pojištěním, je úvěr pojištěn i při odkladu splátek. Formuláře jsou ke stažení na webových stránkách.

Veškeré formuláře jsou na webové stránce https://www.moneta.cz/odklad-splatek, kde si klient stáhne daný formulář platný pro všechny úvěry – Expres půjčku, Expres Business, konsolidaci půjček, hypotéku, financování středních a velkých firem, financování movitých předmětů a vozidel. Banka také hledá řešení pro odklady splátek na kreditních kartách či tzv. kontokorentních účtech.

Vyplněný formulář klient vytiskne, podepíše a následně odešle na e-mail uvedený ve formuláři přes datovou schránku nebo svému firemnímu bankéři.„Prosíme všechny žadatele, aby tyto formuláře zaslali do 10 dnů před datem splátky, od které bude chtít klient splácení odložit. Dokumenty mohou samozřejmě klienti vyplnit s bankéřem na pobočce,“ uvedla mluvčí skupiny MONETA Zuzana Filipová s tím, že banka se bude snažit zpracovat žádosti do 5 dnů od jejich obdržení. „V tomto smyslu bychom nicméně naše klienty poprosili, aby v maximální možné míře využívali pro komunikaci s naší bankou elektronické cesty a digitální kanály. Chceme poskytovat veškerý klientský komfort, zároveň chceme ale také klienty i naše zaměstnance chránit před možnými riziky nákazy,“ doplnila Filipová.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a CSR

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

30.03. 11:59  dotaz (Eva Ladislavová)

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688