Kina streamují online i s chatem

Parazit
Parazit

Spřátelená kina Aero, Bio OKO, Světozor z Prahy, Bio Central z Hradce Králové a Univerzitní kino Scala z Brna promítají dál, a to formou online streamu Moje kino LIVE. Diváci si koupí e-vstupenku do svého oblíbeného kina a spolu s dalšími zhlédnou snímek, který kino nabízí v programu. Na film si musí vyhradit daný čas, sledují ho díky tomu pozorněji a bez pauz, stejně jako v kině. Prostředí kina navodí vedle samotného výběru filmu i úvody dramaturgů, debaty a další přidružené formáty, které mají co nejvíc všem kinofilům připomínat jejich přirozené prostředí. Zásadním prvkem projektu je chat, který je během streamu pro zájemce k dispozici, aby si diváci mohli povídat, sdílet své dojmy a zkrátka být spolu v kině.

„Chceme přinést našim fanouškům sdílený divácký zážitek podobný co nejvíc tomu, co nás baví a odehrává se běžně v kině. Čekají je úvody, reakce diváků, společnost přátel, a je to i způsob, jak mohou napřímo vyjádřit podporu danému kinu. Stream začne půl hodiny před projekcí a skončí půl hodiny po projekci ruchem kavárny a kina, diváci mohou debatovat na chatu – stejně jako by si povídali na našich barech před filmem a po filmu,“ říká Vojtěch Marek koordinátor projektu a dramaturg kina Světozor.

Na chatu se v roli moderátorů debaty objeví online promítač, uvaděčka, a posléze i barman. „Očekáváme, že to bude hlavně zábava právě proto, že mezi diváky nebude chybět interakce. Připravujeme i další vlastní obsah a mnohá zpestření streamu. Primárně nám jde ale o kvalitní filmy a jejich projekce v rámci komunity našich kin,“ dodává Marek. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Předprodej končí v den projekce v 19:00. Vstupenky stojí od 100 Kč do 1000 Kč a je na každém divákovi, jakou z částek se rozhodne za stream kinu zaplatit a finančně jej tím podpořit podle svých možností. Další formou podpory je členství v klubu Moje kino. Více na www.mojekino.cz.

 

Program

20.3. 20.00 Malá lež (The Farewell)

21.3. 20.00 Zelená kniha

22.3. 20.00 The Kid

 

Vstupenky v prodeji na webech jednotlivých kin:

www.kinoaero.cz

www.biocentral.cz

www.biooko.cz

www.kinoscala.cz

www.kinosvetozor.cz

 

 

Sledujte naše sociální média. Pod hashtagem  #protisedidoma  najdete tipy na to, co doma taky dělat.

 

Comments

comments

Vyhledat