Vyhlášení knižních cen bude až na podzim. Magnesia Litera se kvůli koronaviru odkládá

Pořadatelé výročních knižních cen Magnesia Litera kvůli šíření koronaviru odsunuli vyhlášení vítězů aktuálního ročníku. Finále se původně mělo konat 7. dubna na Nové scéně Národního divadla, posune se na podzim. Sdělil ve čtvrtek za pořádající spolek Litera Pavel Mandys.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na literární ocenění Magnesia litera je nominováno 27 knih a šest blogů. Aktuální 19. ročník zaznamenal rekordní počet 488 přihlášek

Na literární ocenění Magnesia litera je nominováno 27 knih a šest blogů. Aktuální 19. ročník zaznamenal rekordní počet 488 přihlášek | Zdroj: Reprofoto Magnesia litera

„Přestože jsme se snažili vymyslet funkční varianty vyhlášení vítězů v původním termínu, nakonec jsme byli nuceni ceremoniál přesunout na podzimní termín. Přesné datum a ani místo konání zatím není jasné. Vše nyní směřujeme na září,“ uvedl Mandys.

Crohnova nemoc, autismus i klimatolog. Šest blogů a 27 knih bude letos bojovat o cenu Magnesia Litera

Číst článek

V 19. ročníku cen Magnesia litera je nominováno 27 knih a šest blogů. Pořadatelé zaznamenali rekordní počet 488 přihlášek. V nejpočetněji zastoupené kategorii Litera za prózu je mezi nominovanými mimo jiné román Jiřího Kratochvíla Liška v dámu, soubor povídek Konec Jakuba (Michal Vrba), románový debut Štěpána Kučery s názvem Projekt Gilgameš, pamfletický román Logoz aneb Robert Holm, marketér dánský (David Zábranský) a rozsáhlý projekt Jana Němce Možnosti milostného románu.

Pořadatelé plánovali tradičně všechny nominované knihy představit v České televize ve dnech před vyhlášením vítězů. Mandys uvedl, že výroba animovaných videí bude dokončena a audiovizuálními záznamy se také nahrazují zrušená autorská čtení, která se měla konat v Knihovně Václava Havla. Hlasování ve všech kategoriích bude prodlouženo včetně čtenářských hlasování v kategoriích Magnesia Blog roku a Kosmas cena čtenářů.

Hlavním vítězem loňského ročníku se stal román Radky Denemarkové Hodiny z olova.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme