Hlavní obsah

Nové knihy: Hana Kneblová, Ivan Truchlik a Christopher Long

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobu do trvání odsunutého Eura na příští rok nám zkrátí v nabídce knih tohoto týdne výpravná publikace Historie mistrovství Evropy ve fotbale. Mimo to se lze dočíst i leccos zajímavého o době císaře Rudolfa II., nebo si lze zkonfrontovat Kafkovu Proměnu s její modernější verzí. Jako bonus lze chápat atraktivní obrázkovou encyklopedii o letadlech či lodích.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Christopher Long: Případ Adolf Loos

Adolf Loos patří ve světě architektury k nejvýznamnějším osobnostem první poloviny dvacátého století. Jeho význam je srovnatelný s takovými osobnostmi, jako byli Frank Lloyd Wright, Le Corbusier či Ludwig Mies van der Rohe. Měl své obdivovatele, ale také mnoho nepřátel. Provokoval především měšťáky, ale často nevybíravě útočil i na své konkurenty v oboru. Jeho originalita i extravagance ho posléze uvrhly do velmi nepříjemné situace, které se věnuje tato kniha. Ta je i zajímavou sondou do fungování tehdejší policie, justice a žurnalistické obce.

Books, 202 stran, 235 Kč

Obal knihy

Ian McEwan: Šváb

Když se Jim Sams, chytrý, ale v žádném případě nějak zvlášť důmyslný tvor, jednou ráno probudil z nepokojných snů, shledal, že se v posteli proměnil v jakousi nestvůrnou obludu. Odkazem na Kafkovu knihu Proměna rozehrává anglický prozaik krátký příběh o tom, jak snadno může svět politiky zbloudit, podlehne-li okouzlení vlastním „posláním“, snaze vyřešit složitý svět pomocí jednoduchých klišé a touze konat pro abstraktní vůli lidu.

Odeon, 120 stran, 259 Kč

Obal knihy

Ilaria Barsotti: Velká kniha letadel, lodí a raket

Kniha plná obrázků, v níž najdete spoustu létajících strojů a plavidel, které znáte, a dokonce i těch, které jste nikdy neviděli. Zaoceánské parníky a výletní lodě, plachetnice a malé čluny, obrovské vzducholodě a ultralehké vrtulníky, dopravní a nákladní letadla, kosmické lodě a sondy, vojenské letouny a bitevní lodě, to všechno a mnohem více vás čeká na stránkách této výpravné publikace.

CPress, 32 stran, 299 Kč

Obal knihy

Mike Unwin: Neuvěřitelné příběhy zvířecích hrdinů

Je pes nejlepší přítel člověka? Chovají se sloni jako v porcelánu? Jsou kočky vychytralé? Lidé o zvířatech říkají nejrůznější věci, ale tato publikace představuje jen skutečné příběhy těch nejodvážnějších hvězd zvířecí říše. Jejich osudy napříč historií světa vás zaručeně dojmou, poučí i pobaví.

Albatros, 96 stran, 299 Kč

Obal knihy

Hana Kneblová: Život v Českých zemích za Rudolfa II.

Rudolfinská doba stále přitahuje magickým kouzlem a nádechem tajemna. Autorka se ve své nové knize zabývá především nepříliš známými podrobnostmi a zajímavostmi ze života císaře a jeho dvora, ze života mnoha slavných osobností, které v té době v Praze působily, a zajímá se i o všední život v této době. Čtenář se dozví, že astronom Tycho Brahe přišel v souboji o nos a že alchymistovi Edwardu Kelleymu uřízli kvůli padělání listin uši. Dozvíme se o morových epidemiích, o tom, co se běžně jedlo či jak to bylo s majetkem Rožmberků po smrti Petra Voka.

Brána, 216 stran, 259 Kč

Obal knihy

Ivan Truchlik: Historie mistrovství Evropy ve fotbale

Mistrovství Evropy je sice kvůli epidemii přesunuto na příští rok, do té doby si lze aspoň zrekapitulovat předešlé šampionáty díky této knize. Dočteme se o největších překvapeních, rekordech, vítězích i poražených. Kdo se nesmazatelně zapsal do fotbalové historie? Jak si vedlo naše národní mužstvo? Kniha poskytuje mnoho informací a zcela originálních statistik či tabulek, ale přitom je zábavná a čtivá. Doprovázejí ji historické i barevné fotografie.

Universum, 184 stran, 399 Kč

Obal knihy

Sean McFate: Pod černou vlajkou

Po tragickém konci mise na Ukrajině je elitní válečník Tom Locke na útěku před Apollem Outcomes, soukromou vojenskou korporací. S přeživšími členy svého týmu pracuje v utajení na frontě v islamisty zamořeném Iráku. Jednoho dne jej osloví neznámý Saúd a nabídne mu značnou sumu peněz za nalezení ztraceného syna vysoce postaveného státního činitele. Locke ovšem netuší, že hledaný syn má u sebe nejspíš klíč k jaderné zbrani, výsledek tajné úmluvy uzavřené v šedesátých letech s Pákistánci, a že se jeho otec možná snaží svrhnout saúdskoarabskou vládu.

Kalibr, 328 stran, 359 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám