Farma roku 2018 vyhrála prestižní mezinárodní soutěž o nejlepší Chardonnay

Sdílejte článek
Farma roku 2018 vyhrála prestižní mezinárodní soutěž o nejlepší Chardonnay

Rodinné vinařství Valihrachových z Krumvíře na Břeclavsku (ASZ Břeclav a Vinařská asociace ČR) již podruhé obhájilo titul absolutního vítěze v prestižní soutěži Chardonnay du Monde, která se v první polovině března uskutečnila v Burgundsku. Josef Valihrach, který spolu se svou rodinou hospodaří a podniká na jižní Moravě, do soutěže zaslal hned tři vzorky. Chardonnay ročník 2013 se stalo absolutním vítězem soutěže z celkového počtu 658 vzorků z 37 zemí světa, bodovalo i Chardonnay Barique 2015, jež získalo stříbrnou medaili.

Valihrachovým se za posledních deset let poštěstilo obsadit všech pět prvních pozic, což se doposud žádnému účastníkovi soutěže nepodařilo. Josef Valihrach mladší současně dostal příležitost být porotcem v jedné z hodnotitelských komisí této prestižní soutěže. Do ní se může přihlásit jakékoliv vinařství světa, nepotřebuje na to doporučení žádné vinařské organizace. Své štěstí zkusili i další vinaři z ČR, bohužel však žádné medaile nedosáhli. Nezbývá tak než doufat ve zdar v dalším roce.

Úspěchy nejen ve vinařské sféře

Farma roku 2018 vyhrála prestižní mezinárodní soutěž o nejlepší ChardonnayMezi další úspěchy rodiny Valihrachových patří bezpochyby i vítězství v soutěži Farma roku 2018, kterou každoročně pořádá Asociace soukromého zemědělství ČR, a jejíž slavnostní vyhlášení probíhá vždy v předvánočním čase v Divadle ABC v Praze. I během tohoto ceremoniálu jsme se všichni mohli přesvědčit, že rodina Valihrachových je ukázkovým příkladem úspěšného rodinného podniku, jenž svým počínáním prospívá celé české krajině i společnosti a pomáhá k udržení životaschopného venkova. Do činnosti hospodářství a vinařství je zapojená celá široká rodina, vína se pravidelně umísťují na předních příčkách českých i světových soutěží, na pastvinách v okolí Krumvíře se pasou spokojená stáda dobytka, kromě vinohradů nechybí ani klasická rostlinná výroba, součástí podnikání je rovněž vlastní kompostárna. Vše, co rodina dělá, činí s pokorou, respektem k přírodě, tradicím a řídí se mottem, že kvalita je lepší než kvantita. A je vidět, že toto počínání nese ovoce!

Celé rodině Valihrachových srdečně blahopřejeme a přejeme mnoho štěstí a úspěchů v dalším počínání.

Hlavní kancelář ASZ ČR


Přečteno: 276x
Katalog farem