Hlavní obsah

Přiznání taxikářů, pozoruhodné příběhy pasažérů. Možná je tu i ten váš

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tahle knížka by rozhodně neměla zapadnout. Krátké příběhy těch, na které mnoho lidí nazírá z výšky a s despektem, mapují širokou vrstvu veškerého společenstva. Jiřímu Němčíkovi se podařilo přiblížit život za volantem v širokém sociálním spektru.

Článek

Anotace nakladatelství Jota

Babičky o berlích, ale i lehké holky po šichtě. Studenti spěchající na vlak k mamince i opilci na cestě z baru do baru. Lidé obyčejní, excentričtí, zamlklí i hovorní. To je celé široké spektrum osudů, se kterými se na svých cestách Prahou setkal Jiří Němčík. Taxikář. Člověk, který pozoruje a naslouchá a z nekonečného přadena osudů splétá krátké příběhy.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vás vidí řidič taxíku, ze kterého právě vystupujete? A co se odehrává v hlavě jemu? Kolik lidí ten den už vezl a co mu všechno o sobě řekli? Začtěte se do stránek knihy, kterou jeden takový neobyčejně obyčejný taxikář napsal. Pro vás. O vás. Pro sebe. I o sobě. Možná budete překvapeni, ale rozhodně se zasmějete. Na to vemte jed! Knihu doprovází ilustrace Aleše Leznara.

Facebook jako doplnění informací

To je stručný nástin knihy - jako dodatek bych doporučil facebookovou stránku se stejným názvem, kde se sami taxikáři ve stručnosti svěřují s dalšími zážitky.

Je to velmi zajímavé počtení, kniha kapesního formátu má 220 stran, zhltnete je velmi rychle.

Vydala Jota Brno.

Reklama

Výběr článků

Načítám