Zeman se pochc*l a posr*l! Troska! Novinář ztratil nervy. Po projevu je zle, hodně zle

20.03.2020 8:50

Čtvrteční projev prezidenta Miloše Zemana, v němž se vyjádřil k aktuální situaci v boji proti pandemii, budí vášně. Vyčítají mu, že nedal stranou politikaření, jak píše například komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk, který nabízí srovnání s projevem německé kancléřky Angely Markelové. Neúspěšný kandidát na prezidenta a textař Michal Horáček odmítá, že šlo o projev prezidenta. A velmi ostře se do hlavy státu pustil i bývalý zpravodaj České televize v Pekingu Tomáš Etzler.

Zeman se pochc*l a posr*l! Troska! Novinář ztratil nervy. Po projevu je zle, hodně zle
Foto: Repro Youtube
Popisek: Tomáš Etzler, novinář, bývalý zpravodaj v Číně

V úvodu svého projevu Zeman varoval své spoluobčany, aby se vyhnuli dvěma nebezpečným extrémům. Na jedné straně by lidé neměli pandemii zlehčovat a na straně druhé by neměli propadat panice.

Anketa

Má prof. Roman Prymula, předseda krizového štábu, vaši důvěru?

93%
7%
hlasovalo: 33475 lidí

Vymezil se přitom proti řediteli Divadla Na Jezerce Janu Hrušínskému. Nejmenoval ho přímo, ale narážel na jeho status na sociální síti Facebook, v němž Hrušínský psal, že pozastavení kulturních akcí je pokusem vlády Andreje Babiše (ANO) o likvidaci Divadla Na Jezerce.

„Například jakýsi divadelní principál zcela nedávno prohlásil, že koronavirus je jenom lehká chřipka, a kritizoval opatření vlády. Ten druhý extrém spočívá v tom, že propadnete panice a strachu,“ uvedl Zeman s tím, že by dnes lidé měli dodržovat vládní opatření a projevovat odvahu.

Následně poděkoval Čínské lidové republice, která nám jako jediná země pomohla v dodávce těchto prostředků.

Pustil se také do pozice za to, že vládu a její opatření kritizuje. „Pokud jde o naši opozici, chtěl bych připomenout, že v době, kdy jsem byl předsedou opoziční strany a byla zde ekonomická krize, řekl jsem, že když teče do lodi voda, musejí všichni k pumpám. Chtěl bych rovněž vyzvat naši opozici, aby podporovala opatření vlády, a pokud toho není schopna, tak aby po dobu karantény alespoň mlčela,“ pravil Zeman.

Konstatoval, že nesmírně vítá aktivity občanů-dobrovolníků, kteří pomáhají seniorům, pomáhají hlídat děti a tak podobně. „Dokonce i herci, kteří si stěžovali, že nemají kšefty, by udělali lépe, kdyby navštívili domovy důchodců a udělali tam trochu radosti,“ zaznělo z úst hlavy státu.

Více jsme psali ZDE.

Někteří však čekali, že jeho slova k národu přinesou zcela jiný obsah a že politiku nechá Zeman stranou. Komentátor Petr Honzejk proto jeho projev dal do srovnání s tím, se kterým k současné krizi vystoupila německá kancléřka Angela Merkelová. „Zarazí, že Merkelová nechala na rozdíl od Zemana politiku naprosto stranou,“ podotýká.

„Na nikoho neútočila tak, jako Zeman útočil na opozici, nebo na herce, kteří by podle něj měli ‚místo skuhrání jít rozdávat radost do domovů důchodců‘,“ glosuje proslovy Merkelové a Zemana. „Mimochodem je záhada, proč a jak by to měli herci dělat, když v domovech důchodců jsou zakázané návštěvy a místo radosti tam člověk zvenku může dnes přinést spíš smrt,“ zdůraznil Honzejk.

Za smutné Honzejk označil, že se prezident, na rozdíl od německé kancléřky, ani v této situaci nedokázal vymanit ze schématu přítel–nepřítel. „Odmítl jedinečnou příležitost, aby se z něj stal skutečný státník,“ zhodnotil prezidenta komentátor.

Projev české hlavy státy nenaplnil očekávání ani neúspěšného kandidáta na prezidenta Michala Horáčka: „Ing. Zeman promluvil. Teď ještě projev prezidenta, prosím,“ vyjádřil stručně svůj názor ve svém facebookovém příspěvku.

Ještě drsnější komentář pak připojil dřívější zpravodaj ČT v Číně Tomáš Etzler, kterého Zemanovo vystoupení ke koronavirové krizi na TV Prima doslova zvedlo ze židle. „Vytočilo. Troska opovrhovaná všemi s mozkem v hlavě. Protoplasma, držená při životě veksláky, ruskými agenty a fašisty. Proč mu nepomůže jeho dcera, manželka? Podle pohybů se pochcal i posral,“ nebral si servítky.

 

 

reklama

autor: nab

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…