Hlavní obsah

Festival Anifilm bude v říjnu v Liberci

Novinky, Stanislav Dvořák

Mezinárodní festival animovaného filmu Anifilm se kvůli koronaviru neruší, přesune se na 6. až 11. října, oznámili v pátek pořadatelé.

Foto: Archiv Právo

Festival proběhne pod Ještědem na podzim.

Článek

„Vzhledem k vážné a celosvětově komplikované situaci způsobené pandemií Covid-19 se organizační tým festivalu rozhodl Anifilm 2020 posunout na nový termín od 6. do 11. října 2020,” uvedla za festival Gabriela Zajícová.

„Naším cílem je mezinárodní festival zorganizovat v pokud možno stejném rozsahu a s týmž servisem pro jeho návštěvníky, jako kdyby se konal podle původních plánů. Je nám líto všech komplikací, které tento posun mnohým z vás způsobí, nicméně věříme, že naše rozhodnutí pochopíte a v říjnu nás v Liberci podpoříte.”

Podobně postupuje i prestižní filmový festival v Cannes, který se neruší a uvažuje o přesunu na konec června nebo červenec.

Možná v červenci. Festival Cannes nechtějí zrušit, plánuje se i virtuálně

Film

Zakoupené akreditace na Anifilm zůstávají v platnosti. Je možné i požádat o vrácení peněz. Anifilm je největší přehlídkou animované tvroby v ČR. Koná se v Liberci, kam se přesunul po několika letech z Třeboně, která už kapacitně nevyhovovala.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám