Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Děsivé záběry z nemocnice v Bergamu: Italští lékaři na velké množství pacientů nestačí

Děsivé záběry z nemocnice v Bergamu: Italští lékaři na velké množství pacientů nestačí
Zdroj: YouTube
+ Další 2 fotografie
VIDEO
Situace ohledně nového koronaviru je v Itálii velmi vážná, počet mrtvých už dokonce přesáhl počet zesnulých v Číně. Covid-19 zaměstnává nejen lékaře, ale i krematoria, která nestíhají nebožtíky spalovat a pro těla jezdí armáda. Šokující záběry Sky News ukázaly situaci v nemocnici v Bergamu, která patří mezi ty vůbec nejvytíženější. Lékařů je na pacienty velmi málo a dřou skoro až do úmoru.

Situaci v Itálii si jen málokdo z nás umí představit. Koronavirus zcela ochromil životy tamních obyvatel a lékaři skoro nespí, aby mohli pomáhat nakaženým a zachraňovat životy lidem, které nemoc Covid-19 dovedla na pokraj smrti. Záběry Sky News ukazují, jak vypadá nemocnice v Bergamu, tedy městě, kde je situace v Itálii nejvážnější.

Spousta pacientů s ventilačními maskami, lékaři v ochranných oblecích a rouškách, kteří běhají od jednoho nakaženého k druhému a snaží se dělat maximum pro to, aby počty vyléčených pacientů stoupaly a epidemie opadla.

Příjmové oddělení v nemocnici Papa Giovanni XXIII se proměnilo na jednotku intenzivní péče, protože skutečné jednotky intenzivní péče jsou už plné. Jen v samotném Bergamu je nakažených téměř 5000 lidí a číslo i přes veškerou snahu lékařů a ostatních složek denně rapidně stoupá.

Potřeba kyslíku

Ředitel nemocnice Roberto Cosentini pro Sky News řekl, že u většiny pacientů s nemocí Covid-19 se rozvíjí zápal plic. Většina nakažených, kteří jsou v Papa Giovanni XXIII léčeni, potřebuje velkou dodávku kyslíku. Nemocnice musela být dle jeho slov přeorganizována do třech kategorií jednotek intenzivní péče.

Krematoria

Epidemii se v Itálii nedaří zastavit, lékaři dělají, co mohou, ale energie už jim dávno dochází a pacienti stále umírají. Svou práci proto nestíhají dělat už ani zaměstnanci krematorií, kde je denně spáleno v průměru 24 těl, tedy jedno za hodinu. Více se ale dělat nedá, a proto do Bergama dorazila armáda, která v nákladních vozech převezla těla mrtvých do jiných provincií, v nichž krematoria nemají tolik práce. Může tak dojít k jejich včasné kremaci.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy