www.infoglobe.cz » USA, Indiana: Fort Wayne – věda a historie

USA, Indiana: Fort Wayne – věda a historie

Publikováno: 20.3.2020
Dnešní výlet nás zavede do amerického státu Indiana. Naším cílem je Fort Wayne, druhé největší město tohoto státu, které překypuje místy, kam jít.

Jak název trochu napovídá, město bylo původně založeno jako vojenská pevnost, a to konkrétně na sklonku 18. století generálem Anthony Waynem, na jehož počest byla i pojmenována. Ve městě můžete dokonce původní pevnost vidět, tedy její rekonstrukci, jenž se nachází přibližně půl kilometru od její historické lokace. Pro návštěvníky je zpřístupněn interiér pevnosti, k dispozici jsou průvodci pro komentovanou prohlídku a rovněž tu spolek milovníků historie pravidelně pořádá různé rekonstrukce historických bitev.

Fort Wayne

Jedním z hlavních míst utvářejících kulturní identitu města je Muzeum umění, které schraňuje více než sedm tisíc maleb, soch a uměleckých děl ze skla. Kromě místních impresionistických umělců spatříte také díla světoznámých umělců a řemeslníků. Letos se v muzeu chystá výstava jednoho z nejslavnějších českých umělců – Alfonse Muchy. Výstava bude rozdělena do tří částí – na Muchovy plakáty, knižní ilustrace a na ilustrace v časopisech. Muzeum během roku hostí různé tematické události, nebo dokonce výukové kurzy umění.

Muzeum umění

Nejatraktivnějším místem je podle nás Science Central, kde si vyzkoušíte vědu na „vlastní ruce“, užijí si tu hlavně děti. Toto muzeum popularizující vědu sídlí v budově bývalé uhelné elektrárny a navenek si svůj vzhled stále zachovává. Vchod střeží stylizovaná kostra triceratopse, uvnitř čeká přes tři tisíce metrů čtverečních různých vědeckých konceptů a experimentů přivedených v život tak, aby se tu obzvláště malé děti něco naučily. Třeba na takovém High Rail Bike, jednom z nejpopulárnějších exponátů, pochopí principy gravitace.

Science Central

O historii města se můžete dozvědět v History Center, které představuje rozsáhlé sbírky různých artefaktů pojících se k dějinám regionu. Toto muzeum sídlí v historické radnici z roku 1893 a dohromady je tu přes 26 000 předmětů. Rozsah sbírek komplexně dokumentuje dějiny města a regionu od původních obyvatel po 20. století.

History Center

Dalším muzeem, které zaujme spíše mužskou část populace, je Muzeum hasičů. Nachází se v historické hasičské zbrojnici Old Station #3. Jakmile do této půvabné dvoupatrové budovy vstoupíte, uvidíte různé předměty související s rozvojem hasičství. Čekají vás i dva červené hasičské vozy včetně historického příslušenství. Druhé patro skrývá nejrůznější předměty pojící se k vykonávání hasičského povolání, dozvíte se o každodenním životě hasičů a nechybí ani ukázka toho, jak hasiči ve zbrojnici bydleli.

GPS: letiště 41°08'27.3"N 85°09'01.9"W

 

Text: Maxim Kucer

Foto: Wikipedia.org: Nyttend, Cliff, Colts12871, Diego Delso, Momoneymoproblemz



Diskuze u článku (0)

Vložit nový příspěvek


Souvisejicí články

USA: Chicago – větrné město plné zeleně I
Publikováno: 23.2.2017
Když jsme se s kamarády rozhodovali, které místo na severovýchodě USA navštívíme, Chicago pro nás byla jasná volba.

USA, Illinois: Rockford – za malebnými zákoutími
Publikováno: 8.5.2020
Dnešním cílem je město Rockford, které je oceňováno pro svůj šarm. Rockfordem protéká řeka Rock River. Na jejím pravém břehu se nachází například Riverfront Museum Park, jehož součástí je přírodovědecké muzeum Burpee Museum of Natural History, které vřele doporučujeme. Bylo otevřeno v roce 1942.

USA, Illinois: Rockford – muzea a laserové bludiště
Publikováno: 15.5.2020
V prvním díle o Rockfordu jsme společně zavítali do místních zahrad, kde nejzajímavější byly asi ty v japonském stylu. Na začátku dnešního dílu vás nejprve zavedeme do muzea umění Rockford Art Museum.

USA: Chicago - větrné město plné zeleně II
Publikováno: 2.3.2017
Je večer a my jsme poměrně zklamaní z prosklených kukaní (Skydeck) na Willis Tower, kde výhled nebyl tak dobrý, jak jsme předpokládali. Náladu nám ale vylepšil jiný nevšední zážitek, který byl mnohem intenzivnější a doporučuji ho všem, kteří do Chicaga míří.


Lokace:

Česká republika
Kalendář akcí:

Partneři:

I díky vám jsme získali certifikát:

Dôveryhodná firma 2017

 

Průvodce:

Fotosoutěž:

V tuto chvíli není žádná soutěž aktivní. Předchozí soutěže najdete v našem archivu soutěží.

Aktuální stavy řek:

Aktuální informace o stavu vody na českých řekách můžete sledovat ZDE

Aktuality:

27.3.2024
Ať vám Velikonoce přinesou hodně radosti, zdraví, klidu i splněných cestovatelských tužeb. Běžte se ve dnech volna projít do přírody a načerpejte novou energii.
1.3.2024
Klub slovenských turistů, Fakulta informatiky РEVŠ a OZ Karpaty Vás zvou na 38. ročník mezinárodního setkání expedičních turistů a netradičních cestovatelů EXPEDICE 2024.
15.1.2024
Novoroční číslo časopisu Krásy Slovenska přináší zajímavý rozhovor s geografem z Geografického ústavu Slovenské akademie věd  - RNDr. Jánem Hanušinem, CSc., pozve vás napříč Kubínskou holí na Oravské Maguře a představí tajemné Javorníky.
Archiv aktualit

Důležité informace:

Informace a upozornění před cestovaním do zahraničí najdete ZDE 

 

(včetně výskytu koronavirus COVID-19 i válečného konfliktu na Ukrajině).

.

Každý týden na facebooku nová soutěž o knižní ceny! Přidejte se a
soutěžte!

Nejčtenější články:

Mobilní aplikace:

aplikácia Infoglobe

stiahnuť zadarmo pre Androidstiahnuť zadarmo pre iPhone

 

 

Interaktivní katalogy:

dnes:pátek 29. 3. 2024
svátek:Taťána
dnes:
pátek 29.3.
6 °C
zítra:
sobota 30.3.
11 °C

TIP: Mobilní aplikace INFOGLOBE je pro vaše zařízení ke stažení ZDE.

X

TIP: Mobilní aplikace INFOGLOBE je pro vaše zařízení ke stažení ZDE.

X