Co musí umět chůva královských dětí? Má bojový výcvik a řídí auto jako James Bond

Co musí umět chůva královských dětí? Má bojový výcvik a řídí auto jako James Bond
Zdroj: Showpix.cz
Rok 1949 - se synem Charlesem, když mu bylo asi 8 měsíců.Rok 1961 - při tanci s prezidentem Kwame Nkrumahem během návštěvy Ghany.Rok 1953 - Královna s princem Philipem po korunovaci.Rok 1972 - s nizozemskou královnou Julianou a princem Bernhardem.+ 11 fotek+ 12 fotek

Ke každé profesi je třeba mít určité předpoklady a schopnosti. Mezi základní dovednosti, které potřebuje chůva dětí v britské královské rodině, ovšem nepatří jen kladný vztah k dětem a pedagogické vlohy, ale rovněž vynikající znalost sebeobrany nebo perfektní řidičské schopnosti. A to není všechno...

Jana Jánská
Jana Jánská 21. 03. 2020 10:00

Britská královská rodina by nesvěřila malé prince a princezny do péče jen tak někomu. Předpokládá se, že budoucí chůva si dokáže poradit v jakékoli situaci.

Špičkové vzdělání

Zájemkyně o povolání královské chůvy jsou absolventky prestižní Norland College, která ovšem není dostupná pro každého. U uchazeček se předpokládá kultivovaný projev, dokonalý životopis a dobrá fyzická kondice.

Péči o královské svěřence budoucí chůvy trénují na robotických dětech. A není to žádná legrace, protože robotická miminka dokážou své opatrovatelky vzbudit i v noci třeba tím, že mají hlad, nebo zkrátka jen vyžadují pozornost. Ignorovat potřeby dítěte, byť elektronického, je samozřejmě přísně zakázáno. Kromě toho dívky studují také psychologii, historii, filozofii, sociologii a literaturu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily),

James Bond v sukních

Chůva by měla být rovněž schopná ochránit nejen sebe, ale především dítě. Proto dívky docházejí na lekce sebeobrany, ve kterých vyučují bývalí důstojníci zpravodajské služby. Během posledního ročníku tříletého studia se rovněž učí, jak poskytnout první pomoc.

Očekává se i to, že královská chůva je excelentní řidička a dítě s ní bude v naprostém bezpečí. V kurzu si tedy dívky osvojí zejména zvládání extrémních situací, které mohou během jízdy nastat.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kensington Palace (@kensingtonroyal),

Tichá součást rodiny

Stejně jako ostatní zaměstnanci britské královské rodiny, i chůva podepisuje smlouvu, v níž se zavazuje k mlčenlivosti. V praxi to znamená, že nedává rozhovory, nemá sociální sítě či jakýmkoli jiným způsobem na sebe veřejně neupozorňuje. Ostatně, víte například něco o Marii Borallo, chůvě prince George, která se o něj stará od jeho osmi měsíců? Možná jen to, že pracuje jako chůva...

Kromě řady striktních pravidel nesmí chůvy zlobivé svěřence plácnout, ale dokonce je ani prudce chytit za ruku. A co si budeme povídat, to může být někdy pořádně těžká služba.

NA ŽIVOT V KRÁLOVSKÉ RODINĚ SE PODÍVEJTE PROSTŘEDNICTVÍM SNÍMKŮ ALŽBĚTY II. V GALERII:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články