Close search

Společnost je k obézním lidem moc korektní, říká světoznámá lektorka Jillian Michaels

Wikimedia Commons/Mediahombre, CC BY-SA Zdroj: Wikimedia Commons/Mediahombre, CC BY-SA

Pětačtyřicetiletá americká osobní trenérka, úspěšná podnikatelka a známá televizní osobnost svými videi na kanále Youtube pomohla tisícům lidí k získání vysněné postavy z domova. Jillian je uznávanou odbornicí na hubnutí a výživu. Její metody mají tak obrovský úspěch, neboť se drží zásadního pravidla: hodně spálených kalorií za krátký čas. A čas, ten je v dnešním světě cennou komoditou.

Jsou věci, které se honí hlavou asi každému. Začít cvičit. Více se hýbat. Ale! Nechci chodit do posilovny, protože se stydím, říkají. Také nevím, jak se s kterými stroji cvičí, a na trenéra nemám. Je vám to povědomé? Jillian má odpověď!

Populární osobní trenérka nahrála nespočet videí na svůj Youtube kanál, kde ženám dopřává intenzivní tréninky pod svým vedením s jednou obrovskou výhodou – všechno lze realizovat z domova jen s několika cvičebními pomůckami, mnohdy však nepotřebujete žádné. Nebudete si připadat nevhodně oblečeni i ve starých teplákách a roztrhaném triku. Neplatíte vstupné v posilovně. Videa si můžete pouštět tak, jak je vám to příjemné a nemusíte se stydět, že by vás při tom někdo pozoroval. Zní to skvěle? Samozřejmě!

30 denní výzva

Jednou z nejpopulárnějších vůbec je její měsíční výzva, kdy se každý den programu cvičí 20 minut + čas strávený protažením na začátku a na konci. Výzva má tři úrovně, každá připadá na 10 dní programu. Úrovně se skládají ze silového tréninku, kardia a břicha, což je jedna z nejproblematičtějších partií vůbec. Ke cvičení postačí karimatka a činky. Jste-li začátečníci, potkáte se s blonďatou Anitou, pro pokročilé je zde Nataly.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jillian Michaels (@jillianmichaels),

Cvičení je v anglickém jazyce, ale není třeba vysoké úrovně znalosti cizího jazyka. Ti, kteří mají problém s dorozuměním, si vystačí s prostým „okoukáním“ cviků. Věřte, že i tak nebudete mít nejmenší problém. Detailní záběry cviků vám v tomto pomohou. Jillian celé cvičení povzbuzuje či pronáší vtipné průpovídky. Těm však není potřeba pro efektivitu cvičení rozumět. Zkuste vypnout zvuk a klidně si pusťte oblíbenou hudbu! Pro lepší efekt cvičení samozřejmě doporučujeme hudbu rychlejší… Jillian má také vlastní aplikaci Jillian Michaels Fitness App, kterou najdete jak pro iOs, tak pro Android.

A kdybyste měli pocit, že je to jen pro ženy, vyvedeme vás z omylu – na videu s Jillian najdete cvičit i muže a také pro ně to bude pořádný zápřah! Potřebujete-li zítra chodit elegantně, ještě ten dnešní trénink uvažte… Ba ne, do toho a šup!


Bojovnice za nekorektnost

Jillian se netají názorem, že společnost je k obézním lidem příliš korektní. Obezita se stává společensky přijatelnou a neřeší se o fatální dopadu na zdraví člověka. Často mluví o potřebě vyváženého jídelníčku a také o množství přijímané stravy. Poukazuje na to, že přejídaní zdravým jídlem je stále přejídání. Potřebný deficit pro spalování tuků je tak nevyhnutelný. Často je za svoje názory kritizována, sama se však vyjadřuje tak, že obezita mnohdy není nemocí ale výsledkem lenosti.

Osobní život

Jillian má dvě děti se svojí ex-snoubenkou Heidi Rhoades. V otázce sexuality vyznává tzv. víru ve zdravou lásku. V rozhovoru pro Ladies Home Journal uvedla: „Pokud se zamiluji do ženy, je to úžasné. Pokud se zamiluji do muže, je to úžasné. Je to jako biopotraviny. Jím jen zdravé jídlo a chci jen zdravou lásku!“ S bývalou snoubenkou adoptovali dceru v květnu 2012 na Haiti a ve stejný měsíc Heidi porodila syna.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jillian Michaels (@jillianmichaels),

České alternativy

Pokud by vám přeci jen nevyhovoval anglický jazyk videí, zkuste českou alternativu od LadyLab (@ladylabgirl), pro které předcvičuje například Míša Mrázková alias @miculkam. Jejich videa najdete zdarma na kanále Youtube.

Podobná videa vytváří i @jmenujisepeta alias Petra Elblová. Tu naleznete na Youtube jako Petula8881 a zdarma si můžete zdarma vyzkoušet spoustu cvičebních tréninků zaměřené na různé partie.

Tipy na další aplikace

  • 7 minute workout app
  • Domácí cvičení – bez vybavení
  • Břišní svaly za 30 dní – posilování břicha
  • The Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout App

Do fit světa Jillian Michaels se můžete podívat v GALERII:

Zdroj textu: sheknows.com, wikipedia.org, aktin.cz, fitbypeta.cz, gymbeam.cz

Nejčtenější články